spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

THY pilotu kokpit camını böyle temizledi!

Seçtiklerimiz

İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle hava ulaşımının aksamaması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kar temizleme çalışmaları dün gece ve bugün aralıksız devam ederken pistler sık sık temizlenerek, belli aralıklarla frenleme ölçümleri yapıldı.

Öte yandan yoğun kar yağışı altında tüm uçuşların sorunsuz devam ettiği İstanbul Havalimanı’nda sefere hazırlanan bir THY uçağında yapılan temizlik sırasında ilginç görüntüler oluştu. Bir yer görevlisi karla kaplı kokpit camını fırça ile özenle temizledi.

Ancak yapılan temizlik sonrası uçağın üst kısmından düşen kar birikintisi kokpit camını kapatınca bu kez uçağın pilotu harekete geçti. Pilotun kokpit camını açıp eli ile karları temizlerken sabah.com.tr objektiflerine takıldı.

İstanbul’da kar yağışı başlamadan önce tüm önlemleri alan İGA, karla mücadele ekiplerini 24 saat esasına göre çalıştırmaya başlarken, ekipler kar yağışının etkili olduğu saatlerde İstanbul Havalimanı’nda pistleri açık tutarak uçuşların sorunsuz şekilde devamını sağladı.

Apron, pist ve taksi yolları başta olmak üzere, gerekli tedbirlerin alındığı havalimanında, 300 kişiden oluşan “Kar Mücadele Ekibi” toplam 130 adet araç ve ekipmanla geceden bu yana yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Uçaklar ise piste yakın noktada anti icing işlemleri ile kalkış sırasında hassas olan kanat ve kuyruk yüzeyleri buzlanmadan veya kar birikiminden arındırıldı.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika