spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY’nin Samsun uçağında korku dolu dakikalar

Seçtiklerimiz

Bu günlerde ülkemizde yaşanan ciddi lodos fırtınasına karşı mücadele veren uçaklardan bazıları türbülans tehlikesi de yaşarken THY’nin Samsun uçuşunu yapan uçakta bu hava şartlarından olumsuz etkilendi.
 
20 dakika boyunca türbülansta kalan uçakta yolcular büyük panik yaşarken, uçak pilotun tecrübesi sayesinde sorunsuz bir şekilde Çarşamba Havalimanı’na indi.
 
Uçakta yaşanan korku dolu anlar nedeniyle bazı yolcular fenalaşırken, kaptan pilot iniş sonrası, "Geçmiş olsun" anonsu yaptı.
 
Atatürk Havalimanı’ndan dün saat 06.05’te hareket ettiklerini 07.15’te Çarşamba’ya indiklerini söyleyen isminin açıklanmasını istemeyen uçak yolcusu yaşadıkları korku dolu dakikaları şöyle anlattı: "İstanbul biraz rüzgârlıydı ancak kalkışın etkisi ile pek hissedilmedi. Ancak Sinop semalarında inişe geçildiği sırada, uçak yaklaşık olarak 20 dakika boyunca türbülansta kaldı. O anlarda çok şiddetli bir şekilde sallanmaya başladık. Bütün yolcular tedirgin oldu.

Dışarıda sisten başka bir şey görülmediği için ayrıca bir korku ve endişe yaşandı. Ancak en büyük korku ve endişe Samsun üzerinde deniz semalarında seyrederken yaşandı. Uçak aşırı rüzgârdan olacak ki, çok kötü sallanmaya başladı. Manevralar sırasında yine sallanmalar başladı. Birden aşağı düşüyor sonra yukarıya çıkıyorduk. Kaptan pilotun uçağın dengesini sağlaması ancak sürekli hızı yükseltmesiyle oldu. İçerideki yolcuların çoğunlu bu anlarda ciddi panik yaşadı. Nihayet iniş zorlu bir şekilde oldu ve kurtulduk, ancak insanların yüzlerinde hep bir korku ve endişe vardı, herkes şok içerisindeydi."

 
Kaptan pilotun yaşananlar sırasında bir açıklama yapmadığını da kaydeden yolcu, ancak sadece son anonsunda ‘geçmiş olsun’ dediğini kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika