spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Thy, Erbil’e 14 Nisan’da Uçaçak

Seçtiklerimiz

THY Erbil Müdürü Fevzi Suroğlu, uzun süren bürokratik işlemlerden sonra 14 Nisan’da ilk uçuşu gerçekleştireceklerini belirterek, ilk aşamada haftada iki gün İstanbul’dan Erbil’e sefer yapacaklarını söyledi. 
 
THY Erbil Müdürü Fevzi Suroğlu, 1 Mart 2010 tarihinden beri merkezi Irak Hükümeti ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yürüttükleri çalışmaların tamamlandığını ve bir çok konuda sorun çıkmasına rağmen pürüzlerin giderilerek, 14 Nisan’da Erbil’e ilk uçuşun yapılması için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Suroğlu, THY dışında şu anda Erbil’e sadece Atlas Jet’in uçuşlarını gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Sayın Başbakanımızın da katıldığı bir törenle açılışı yapılan Erbil Uluslararası Havaalanı’na ilk uçuşu 14 Nisan’da gerçekleştiriyoruz. İlk etapta Salı ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 2 sefer düzenlenecek. Erbil’den sonra talebe göre Süleymaniye’ye de uçuşlar gerçekleştirebiliriz"dedi. 

 
THY Erbil Müdürü Fevzi Suroğlu, Erbil’e yapılacak olun uçuşlara bölgesel Kürt yönetiminin çok sıcak baktığını ve her konuda kendilerine yardımcı olduğunu da belirterek, "Büyük bir yolcu potansiyeli var, Özellikle İstanbul üzerinden Avrupa’ya giden yolcu sayısı fazladır" dedi. 
 
Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarihi Erbil ziyareti sırasında Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunu açarken, aynı yerde ofisi bulunan THY Erbil bürosunda da incelemelerde bulunmuştu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika