spot_img
spot_imgspot_img
11.3 C
İstanbul
Perşembe, 16 Mayıs 2024

THY’den Senegal’e kargo seferi

Seçtiklerimiz

Törene, Senegal Turizm ve Havacılık Ulaştırma Bakanı Abdoulaye Diouf Sarr, Türk Hava Yolları THY Kargo Başkan Yardımcısı Serdar Demir, Türk Hava Yolları THY Afrika Kargo Bölge Müdürü Mehmet Gürkan ve Kargo Operasyon Şefi Mehmet Erdikler ile davetliler katıldı.
 
Açılışın ardından King Fahd Palace Otel’de gerçekleştirilen kokteylde konuşan Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, Ankara Dakar’a başlatılan kargo seferleriyle Türkiye’nin Senegal’e dayanışma ve arkadaşlık mesajı verdiğini söyledi.
 
İki memleket arasında kurulan politik, ekonomik ve kültürel işbirliğine de değinen Arı, bu ilişkilerin, yüksek düzeyde ikili resmi ziyaretlerle daha da güçlendiğini belirtti.
 
Kısa süre evvel Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall’ın, Çanakkale Zaferi’nin 100. sene dönümü çerçevesinde düzenlenen Barış Zirvesi’ne katıldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini hatırlatan Arı, Türk halkının Macky Sall’ın ziyaretinden haysiyet duyduğunu söyledi.
 
Arı, Türk Hava Yolları THY’nın kargo hizmetinin, Senegal ile Türkiye’nin birbirine daha da yaklaşmasında mühim rol oynayacağını ifade etti. 
 
Senegal Turizm ve Havacılık Ulaştırma Bakan Temsilcisi Cheikh Dieng de kargo seferlerinin, Senegal’in dinamik bir memleket haline gelmesine katkı sağlayacağını söyledi.
 
Dieng, Batı Afrika’da bu hizmet için Senegal’in seçilmesinin mühim bir talih olduğunu dile getirdi.
 
THY Kargo Başkan Yardımcısı Serdar Demir ise Senegal’in Afrika’daki mühim destinasyonlardan biri olduğunu vurgulayarak, kargo seferlerinin hayırlı olmasını diledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika