spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

THY, Basra-İstanbul arasında yeni hava köprüsü açtı

Seçtiklerimiz

THY, Irak’ın güneyinin ticaret merkezi Basra’ya uçuşlarını haftada dört sefere çıkararak, İstanbul ile Basra arasında yeni bir hava köprüsünü açtı.

Yeni uçuş programına göre, 4 Mart 2012 tarihinden itibaren Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere Türk Havayolları ile doğrudan İstanbul-Basra-İstanbul seferleri yapılabilecek. THY Basra Ofisi’nden yapılan açıklamada, 30 Mart 2012 tarihine kadar uçuş tarihinden en az bir ay önce alınan Basra-İstanbul-Basra uçuş biletlerine 15 Mart-30 Mayıs 2012 tarihleri için indirim yapıldığı ve gidiş-dönüş bilet ücretinin 327 ABD doları olacağı duyuruldu.

Basra’daki Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Faruk Kaymakcı, Basra’nın, stratejik bir deniz limanı olmasının yanı sıra, artan THY uçuşları sayesinde artık önemli bir hava limanına da dönüştüğünü, THY’nin Basra ile Türkiye arasında adeta dördüncü bir hava köprüsü kurduğunu, Irak’ın güneyine birçok Türk ve yabancı iş çevrelerinin THY’yle geldiğini, Türkiye’nin Irak’ın hiçbir köşesine sanıldığı kadar ırak olmadığını, Türkiye’nin tüm Iraklıları ve Irak’ın her köşesini kucakladığını, Türkiye’ye erken uçan Basralıların ve Basra’ya erken gelen Türk firmalarının avantaj elde edeceklerini belirtti.

THY’nin gerek artan sefer sayısının gerek yapılan bilet fiyat indiriminin, Irak’ın güneyi ile Türkiye arasında iletişimi daha da arttıracağı bekleniyor. İndirimli biletlerden Basra’dan uçacak tüm Iraklılar ve yabancıların yanı sıra Irak’ın güneyinde çalışan 2000 civarındaki Türk’ün de yararlanması bekleniyor. 2011 yılında Avrupa’nın en iyi havayolu seçilen Türk Hava Yolları, Irak’ta Bağdat, Basra, Erbil, Musul, Necef ve Süleymaniye olmak üzere 6 noktaya uçuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika