spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

TAV’dan ilk temettü

Seçtiklerimiz

Yönetim Kurulu hisse başına 0,25 TL nakit temettü dağıtmayı Genel Kurul onayına sunacak.TAV Havalimanları, 2011 yılı finansal sonuçlarına göre ciro ve operasyonel karlılıkta başarılı bir dönemi geride bıraktı.

TAV Havalimanları’nın 2011 cirosu yüzde 12 artışla 881 milyon avro olurken FAVÖK yüzde 21 oranında büyüme sergileyerek 257 milyon avro olarak gerçekleşti. Şirket 2011 yılındaki faaliyetlerinden 52,8 milyon avro net kar açıkladı. TAV Yönetim Kurulu 2011 yılı karından ortaklara hisse başına 0,25 TL nakit temettü dağıtmayı Genel Kurul onayına sunma kararı aldı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Yolcu büyümesindeki güçlü trendin devamı sonucunda 2011’i son derece başarılı operasyonel ve finansal sonuçlarla tamamladık. Airports Council International (ACI) rakamlarına göre dünya havayolu yolcu trafiği 2011’de yüzde 4,9 büyüdü. Bu sonuçlarda talebin hız kesmemesi ve dünyanın yüzde 3 reel ekonomik büyüme yaşaması etkili oldu.

Küresel ölçekte bunlar yaşanırken, Tunus’ta hizmet verdiğimiz havalimanlarındaki yolcu sayısının yüzde 42 oranında daralmasına rağmen TAV Havalimanları olarak yolcu sayımızı yüzde 11 artırarak 53 milyona çıkarmayı başardık. Böylece gelirlerimiz yüzde 12 artarak 881 milyon avroya ve FAVÖK’ümüz yüzde 21 artışla 257 milyon avroya çıktı. Faaliyet kaldıracı bu dönemde FAVÖK marjımızı 2010’a kıyasla 2,2 puan artırmamızı sağladı. Yüksek nakit yaratma kabiliyetimizi artırarak seneyi 250 milyon avro serbest nakit akışı ile tamamladık.

“Bu rekor seviyelerde finansal başarılara imza atarken, yatırımlarımız da hız kesmedi. 2011 yılında 106 milyon avro yatırım yaparken aynı yıl istihdamımızı da yüzde 13 arttırdık. Ve bütün bunlara rağmen net borçluluk seviyemizi de 792 milyon avroya indirdik.

“Planlamalarımızı yaparken, hem büyüme hem de yatırımcılarımıza temettü dağıtmayı hedeflemiştik.  Bu açıklanan sonuçlarla verdiğimiz sözleri tutabiliyor olmamız da bizi ayrıca mutlu etti.  Bütün bunlar finansal ve operasyonel becerilerimizin sonucudur. Bu vesileyle en değerli varlığımız olan TAV Grubu çalışanlarına, saygıdeğer yolcularımıza ve çok değerli hissedarlarımıza en içten teşekkürlerimi bir borç bilirim” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika