spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

TGS’den yeni yatırım

Seçtiklerimiz

TGS Basın Ofisinden konuyla ilgili şu açıklamaya yapıldı:

       

Dünyanın önde gelen handling kuruluşları arasındaki Turkish Ground Services (TGS), araç parkını her geçen gün genişletiyor.

       

 İstanbul’da iki istasyon başta olmak üzere Ankara, İzmir, Antalya ve Adana gibi 5 ilde hizmet veren kuruluşun birinci yılındaki hedefi, yer hizmetlerinde kullandığı highloader, pushback, konveyor gibi araçlara 30 Milyon Avroluk yatırım yaptı.

       

 Geçen ay yalnızca Atatürk Havalimanı’nda 17 bin frekansı yakalayan ve yalnızca bu istasyonda 2 milyon 300 bin kişiye hizmet veren TGS’nin araç alımlarını sene sonuna kadar tamamlaması planlanıyor. Yer hizmetleri operasyonunu 2010 başında Türk Hava Yolları’ndan (THY) devralan TGS, bu alımlarla birlikte THY’nin yer hizmetlerinde kullandığı araç sayısını dörde katlayıp, toplamda 3 bine çıkmayı planlıyor.

       

 Üç yüz elli araç daha yolda

       

 TGS Teknik Müdürü Murat Hakan Erdoğan, araç sayısının şu anda ihtiyacı rahatlıkla karşıladığını fakat artan operasyon sayısına karşı tedbirli olmak gerektiğini söyledi. Erdoğan, “TGS her geçen gün büyüyen dev bir şirket. O nedenle araç yatırımlarımızı da şirketimizin potansiyeline uygun olarak planlıyoruz. Yılsonuna kadar 3 binden fazla araca sahip olacağız” dedi.

       

 Krize rağmen 30 Milyon Avroluk yatırım

       

Dünyayı sarsan ekonomik krizin en yoğun yaşandığı dönemde kurulan şirket, yeni araçlar için yaptığı 25 Milyon Avroluk yatırımın yanında, eski araçların bakımına ve apron binalarının yenilenmesine 10 Milyon Liralık bir bütçe ayırdı. 30 Milyon Avroyu aşan araç ve bina yenileme yatırımlarıyla da sektörde ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösteren şirketin yılsonu ciro hedefi ise 130 Milyon Lira civarında.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika