spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

‘Harbiyeli Kartallar’ mezun oldu

Seçtiklerimiz

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Yeşilyurt’taki Hava Harp Okulu’nun 56’ıncı dönem diploma ve sancak devir teslim törenine katıldı. 8’i kadın 233 pilot adayı teğmenin mezun olduğu törende Türk Yıldızları’nın gösterisi nefesleri kesti.

       

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü tören alanına gelişinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ile Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül tören kıtasını, "Merhaba Hava Harp Okulu", "Mezuniyetiniz hayırlı olsun" diyerek selamladı.

       

Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş törende yaptığı konuşmada, mezun olan teğmenlerin herkesin gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Onlar artık yürekleri vatan, cumhuriyet, askerlik ve havacılık sevgisiyle dolu, barışın ve özgürlüğün sembolü olan mavi semalarımızı korumaya adanmış yürekli ve seçkin subaylardır. Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk Milleti, Hava Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin, çelik kanatlarının pırıltısı altında daima hür ve bağımsız olacaktır. Onlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar muhafazası için gözünü bile kırpmadan canını verecek, kartal bakışlı, çelik yürekli Türk subaylarıdır" dedi.

       

İLK 10’A DİPLOMA VERDİLER

       

Konuşmaların ardından dönem birincisi Teğmen Harman, yaş kütüğüne uçak maketini çaktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş ilk 10’a giren teğmenlere diplomalarını verdi. Sancak devir teslim töreninin ardından mezun teğmenler hep birlikte Hava Harp Okulu Marşı’nı söylediler. Tören geçişi sonrası Türk Yıldızları da tören alanının üzerinde gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Törenin sonunda yeni mezun teğmenler kılıç çatıp mezuniyet sevincini aileleriyle paylaştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika