spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

TAV 3 ayda 14,2 milyon yolcuya hizmet verdi

Seçtiklerimiz

TAV Havalimanları 2023’ün ilk çeyreğinde 14,2 milyon yolcuya hizmet verdi, 251 milyon avro ciro elde etti.

TAV Havalimanları, ilk üç ayına ilişkin finansal ve operasyonel sonuçları açıkladı. Bu süre içinde iç hatlarda 7,4 ve iç hatlarda 6,8 milyon olmak üzere, toplam 14,2 milyon yolcuya hizmet veren şirketin dış hat trafiği geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 74 arttı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, uluslararası seyahat talebinin güçlü seyretmeye devam ettiğini belirterek, “Artan taleple birlikte, yılın ilk üç ayında havalimanlarımızdaki dış hat trafiği 2022’nin yüzde 74, 2019’un ise yüzde 36 üzerine çıktı.

Ayrıca Rus havayolu şirketleri ve Rusya’ya odaklanmış seyahat acenteleri, 2023 yılında Rusya ile Türkiye arasındaki uçuş sayısında yüzde 50 artış beklediklerini açıkladılar. Bu nedenlerle 2023 yılında da oldukça kuvvetli bir sezon beklemeye devam ediyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl Almatı’nın dış hat kargo uçuşlarında önemli bir büyüme yaşandığını kaydeden Serkan Kaptan, “Bu sene bu büyümeye dış hat yolcu uçuşları da eşlik ediyor. Almatı’da trafiğin iki farklı pazarda büyümesi, finansal sonuçlara da yansıyor.

Kapasiteyi iki kat artırıp 14 milyon yolcunun üstüne çıkaracak olan yeni dış hat terminalinin inşaatın ilerlemesi mart sonu itibarıyla yüzde 53’e ulaştı” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika