spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Hava Şehitlerimizi Unutmayalım..!

Seçtiklerimiz

Aziz Milletimizin Başı Sağolsun..!

Air News Times Ailesi olarak, 13 Mayıs 2014 günü saat 15.30’da Manisa’nın Soma ilçesinden milletçe hepimizin yüreğini dağlayan ve hepimizi acıya boğan, ağlatan bu inanılmaz acı haberle milletçe bir kez daha sarsıldık.

Yerin yüzlerce metre altında ekmek parası için emek veren ve yaşam ile ölüm arasındaki o ince çizgide bu ülkenin geleceği için çalışırken şehit olan madenci kardeşlerimizi kaybetmiş olmanın acısını yaşıyoruz. Kömür madenindeki patlama neticesinde hayatını kaybeden şehit madencilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, kederli ailelerinin ve yakınlarının acısını yürekten paylaşıyor, kendilerine başsağlığı ve sabır; yaralı olarak kurtulan madenci kardeşlerimize de Yüce Allah’tan acil şifalar temenni ediyoruz.

Allah milletimize böyle acıları bir daha yaşatmasın, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Milletimizin Başı Sağ Olsun…

HAVA ŞEHİTLERİMİZİ DE RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ…!

1926 yılından itibaren 1935 yılına kadar 10 yıl süreyle her yılın 27 Ocak gününde Hava Şehitlerini Anma Günü adıyla tören düzenlenmiş fakat ocak ayının, Türkiye’nin en soğuk aylarından biri olması, yurdun birçok yerinde Hava Şehitlerini Anma Günü’nün arzu edilen şekilde yapılamamasına neden olmuştur.

Türk Hava Kurumu’nun 1935 yılında yapılan 6. kurultayında yerel yöneticilerin de görüşleri alındıktan sonra, daha önce her yılın 27 Ocak gününde yapılmakta olan Hava Şehitlerini Anma Günü’nün 1935 yılından itibaren her yılın 15 Mayıs gününde yapılmasına karar verilmiştir. Bu karar gereğince 1935 yılından itibaren Hava Şehitlerini Anma Günü törenleri her yılın 15 Mayıs gününde yapılmaktadır.

Türk Hava Kuvvetleri’nin kuruluşunun ilk yıllarında hem Türk Hava Gücü’nün tanıtılması hem de İslam ülkeleri arasında bir dostluk ve yakınlaşma sağlamak amaçlarını taşıyan bir İstanbul-Kahire seferi düzenlenmiştir. İstanbul-Kahire uçuşunda 27 Şubat 1914’te şehit olan Yzb. Fethi ve Yzb. Sadık Beyler ile yine aynı uçuşta 11 Mart 1914’te şehit olan Tğm. Nuri Bey, Türk Hava Kuvvetleri’nin ilk şehitleridir.

İzmir’in işgal edilmesiyle Miralay Fethi ve gazeteci Tahsin ile beraberindeki dokuz kişinin şehit edildiği 15 Mayıs tarihi “Hava Şehitlerini Anma Günü” olarak kabul edilmiştir. 1935 yılından beri bu gün “Hava Şehitleri Anma Günü” olarak anılır.

Tüm şehitlerimizi ve İlk Hava Şehitlerimizi şükran, rahmet ve minnetle anıyoruz.
Ne Mutlu böylesi bir Onuru Yaşayan Şaadet mevkisine erişen kahramanlara..
Rabbim O mübarek makama erişen aziz şehitlerimizle beraber cennette buluşmayı bizlere nasip eylesin.

Her zamankinden daha fazla Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan acı ve önemli şu günlerde yardım ve desteklerini esirgemeyen Aziz Türk Milletimize, devletimize, kurumlara, camiamıza v.b herkese Teşekkür ederiz.

Ne Mavi, Ne Beyaz Her yer Kömür Karası

Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız…

Haftaya görüşmek Dileğiyle….

Selam ve Dua ile….

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika