spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Suudi Arabistan ABD uçuşlarını iptal etti

Seçtiklerimiz

Suudi Arabistan Hava Yollarından yapılan açıklamaya göre, yolcuların güvenliği nedeniyle geçen Pazar gününden itibaren bir hafta boyunca ABD’ye 7 uçuş yapılamayacak.

       

Açıklamada, isteyen yolcuların yeni uçuş tarihleri belirlendiğinde biletlerini değiştirebilecekleri ifade edildi.

       

KÜL BULUTU İSPANYA’NIN GÜNEYİNDE 8 HAVAALANINI KAPATTI

       

 İzlanda’daki yanardağ patlamasından çıkan kül bulutu İspanya’nın güneyindeki 8 havaalanının kapatılmasına neden oldu.

       

Ülkenin turistik bölgelerinden Kanarya Adaları’ndaki Tenerife, La Palma ve La Gomera havaalanları ile Endülüs ve Extramadura bölgelerindeki havaalanlarının kapatıldığı açıklandı.

       

İspanyol sivil havacılık kurumu AENA, ayrıca 20 bin ile 35 bin feet arasındaki hava sahasında uçuşların kısıtlı olarak yapıldığını, bundan Madrid ve Barcelona gibi önemli havaalanlarının uçuş kapasitelerinin yüzde 25 oranında olumsuz etkileneceğini duyurdu.

       

KAZAKİSTAN’DA BAKAN YARDIMCISINA YOLSUZLUKTAN 10 YIL HAPİS

       

Kazakistan’da, yolsuzluktan yargılanan eski Acil Durumlar Bakan Yardımcısı Albay Sabdalin, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

       

Bakan yardımcısıyken hakkındaki görevi kötüye kullanmak, yasa dışı kazanç elde etmek ve görevli memura rüşvet teklif etmek suçlamalarıyla tutuklanan Albay Sabdalin’in, 10 yıl hapis cezasının yanı sıra tüm mal varlığına el konuldu.

       

Sabdalin’in Acil Durumlar Bakanlığının bütçesini yasa dışı ve uygunsuz kullandığını tespit eden mali polis yetkilisine olayı kapatması için yaklaşık 45 bin dolar vermeye çalıştığı iddia edilmişti.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika