spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

SKY , EASA Belgesi İle Güvenirliğini Tescilledi

Seçtiklerimiz

Bu belge ile SKY Havayolları, Avrupa’da operasyon gerçekleştiren uçaklara ve bu uçakların parçalarına bakım yapma yetkisine sahip oldu. Hazırlık aşamasında Avrupa Birliği Havacılık Emniyet Dairesi Kuralları kapsamında SKY Havayolları nın bakım organizasyonu ve dahilinde bulunan atölyeler yapılan yatırımlar ile yeniden yapılandırıldı ve tüm gereklilikler yerine getirildi.

       

Kayıgroup Ceo’su ve SKY Havayolları Genel Müdürü Tahir Görgülü, Avrupa Birliği Havacılık Emniyet Dairesi tarafından verilen bu belgeyi almaya hak kazandıkları için duydukları memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

       

"Sivil havacılık, rekabet ve mücadelenin en üst seviyelerde yaşandığı sektörlerden birisi. Bu sistemde uçakların bakımını yüksek emniyet standartlarına cevap verecek seviyelerde tutmak gerektirir. Bu bilinçle Avrupa Birliği Havacılık Emniyet Dairesi ne Part 145 belgesi için başvurduk. Ana hedefimiz bakım standartlarını üst seviyelerde tutarak hizmet kalitemizi geliştirmektir.

       

Sivil Havacılık yetkilileri ile hummalı çalışmalar gerçekleştirdik. Hazırlık döneminde SHGM tarafından ciddi denetlemelere tabi tutulduk. Çıkan raporlar sonucunda düzeltici işlemler tamamlandı. Bu anlamda tüm Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ne ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz."

       

SKY Havayolları, Türkiye de EASA Part 145 yetkisine sahip olan içinde bakım organizasyonu bulunduran havayolu işletmeleri arasında ilklerden oldu.

       

Söz konusu yetki ile SKY Havayolları yüksek kalite standartlarında çalışmayı hedefleyerek Dünya standartlarında bir Havayolu olduğunu bir kez daha kanıtladı

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika