spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

SHGM’den Gazipaşa düzenlemesi

Seçtiklerimiz

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Gazipaşa Havalimanı’na sefer yapmak isteyen işletmelerin izinlendirme sürecine yönelik hususları yeniden düzenledi.

İşte yeni düzenleme

Konu : Gazipaşa Havalimanı İzinlendirme

Süreci:

İlgi: a) 24.04.2012 tarih ve 5644 sayılı yazımız.

b) 28.03.2013 tarih ve 3832 sayılı yazımız.

c) 19.03.2013 tarih ve 781 sayılı Makam Oluru.

d) 13.04.2012 tarih ve 1043 sayılı Makam Oluru.

İlgi (a) yazımız ile Gazipaşa Havalimanı’na uçuş yapmak isteyen ticari hava taşıma işletmelerinin izinlendirme süreci belirlenmiş olup, İlgi (b) yazımız ile Gazipaşa Havalimanı İşletmecisi TAV Gazipaşa Yatırım ve İşletme A.Ş.’ ye müracaat edilmesinin ve Havalimanı İşletmecisi tarafından konunun takibinin yapılmasının uygun olacağı belirtilmiştir.Yapılan değerlendirme neticesinde izinlendirme sürecine yönelik hususlar yeniden düzenlenmiş olup, söz konusu havaalanına sefer yapmak isteyen ticari hava taşıma işletmeleri tarafından aşağıda belirtilen hususların takip edilmesi ve hassasiyetle tamamlanması gerekmektedir;

1. Koltuk kapasitesi 20 ve daha fazla olan hava araçları ile Gazipaşa Havalimanı’na sefer yapmak isteyen ticari hava taşıma işletmeleri aşağıdaki süreci takip edecektir.

      a) "Gazipaşa Havalimanına Operasyon İçin Taahhüt Formu"(Ek-1) ile "Gazipaşa Havalimanı İçin Uçuş İzin Talebi ve Prosedürleri Formunu" (Ek-2) tamamlayarak başvuru yapılması,

     b) Yerli işletmeler tarafından söz konusu havalimanına yönelik oluşturdukları operasyon prosedürleri, işletme el kitabı ve özel pas-geçme prosedürü  (SGAP) ile buna ilişkin simulatör eğitimlerinin İlgi (d) Makam Oluru ile kurulan “Gazipaşa Havalimanı İnceleme Değerlendirme Komisyonu” na (GİDK) görüş için sunularak olumlu görüş alınması ve İlgi (c) Makam Oluru ile kurulan SHGM ekibi tarafından SGAP prosedürünün öncelikle Türkiye’de, simulatörün Türkiye’de olmaması durumunda yurt dışında geçerliliğinin teyit ettirilmesi,

     c) Yerli işletmeler tarafından operasyon ve özel pas-geçme prosedürünün (SGAP) işletme el kitabının ilgili kısımlarında yer alarak Genel Müdürlüğümüze onay için sunulması gerekmektedir.

     d) Yabancı işletmeler tarafından söz konusu havalimanına yönelik oluşturdukları operasyon prosedürleri, işletme el kitabı ve özel pas-geçme prosedürü (SGAP) ile buna ilişkin simülatör eğitimlerinin kendi Sivil Havacılık Otoritesince onaylanmasını müteakip İlgi (d) Makam Oluru ile kurulan “Gazipaşa Havalimanı İnceleme Değerlendirme Komisyonu” na (GİDK) görüş için sunularak olumlu görüş alınması ve İlgi (c) Makam Oluru ile kurulan SHGM ekibi tarafından SGAP prosedürünün öncelikle Türkiye’de, simulatörün Türkiye’de olmaması durumunda yurt dışında geçerliliğinin teyit ettirilmesi,

     e) Tüm dokümanların tamamlanarak dosyanın eksiksiz olarak iletilmesi ve ayrıca bahse konu müracaatların, ilgi (b) yazımız doğrultusunda havalimanı işletmesine yapılması, f) Tüm belgelerin elektronik kopyalarının da Genel Müdürlüğümüze sunulması.

2. Koltuk kapasitesi 19 ve daha az olan hava araçları ile Gazipaşa Havalimanına sefer yapmak isteyen ticari hava taşıma işletmeleri 1’inci madde gerekliliklerinden muaf  olup, Genel Müdürlüğümüze onay için başvuru yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu işletmeler Türkiye AIP’sinde CAT C olarak belirlenmiş olan Gazipaşa Havalimanına SHT OPS 1 Madde 195 ve EU OPS (AMC) 1.975 gerekliliği kapsamında gözlem amacıyla eğitim uçuşları yapabilirler. İlgili gerekliliklerin karşılanması işletme sorumluluğunda olup, bu gerekliliklerin kaşılanmasını müteakip ticari uçuş yapılmasında sakınca bulunmamaktadır. Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacak denetlemelerde bu gereklilikler kontrol edilecektir.

3. Gazipaşa Havalimanına ICAO Annex 6 bölüm 2’de tanımlanan genel havacılık operasyonları kapsamında ruhsatlandırılmış işletmeler tarafından yapılacak operasyonlar bu gerekliliklerden muaftır.Tüm işletm elerin ve temsilci kuruluşlarının uçuş, can ve mal emniyetininsağlanması amacıyla belirtilen hususları hassasiyetle takip etmesi ve tamamlaması gerekmektedir.

                                                              Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

                                                                               Bilal EKŞİ

                                                                            Genel Müdür
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika