spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Air Astana 4. kez ”IOSA” geçti

Seçtiklerimiz

Air Astana, ilk kez 2007de ve daha sonra 2009 ve 2011 yılında denetimden geçerek Kazakistan’da  tekrarlanan denetimlerde başarılarını koruyan  tek havayoludur.

Mayıs 2013’teki son denetim sırasında, 1.000 ‘den fazla IOSA standartlarının dokümantasyon ve uygulamaları havayolunun faaliyetlerinin tüm yönleriyle uyum sağlamıştır. Denetim havayolunun, organizasyon ve yönetim , uçuş operasyonları , operasyonel  kontrol, kargo operasyon ve güvenliği birimlerini içermektedir. Denetim ICF SH&E tarafından yapılmış ve Air Astana’nın, Güvenlik Yönetim Sisteminin % 100 uyumlu olduğu sonucuna varılmıştır.

Air Astana Başkanı Peter Foster "Güvenlik ve hizmet kalitesinin sürekli iyileşmesi, ekibimizin her bir üyesi için temel değerdir  ve IOSA denetim sonuçları, bunu ifade etmektedir.  Biz  performansı sürekli iyileştirmeyi ve hava taşımacılığı endüstrisinin yüksek standartlarda , etkin bir kalitede yapılmasını taahhüt ediyoruz "demiştir.
 
Air Astana,15 Mayıs 2002 de düzenli uçuş operasyonlarına başladı ve şu anda Almatı , Astana ve Atyrau merkezlerinden 60 uluslararası ve iç hat bir uçuşlarına ulaşmıştır.

Air Astana iki Boeing 767, beş Boeing 757, on üç Airbus A320 ailesi uçağı ve yedi Embraer 190 uçaktan oluşan bir filosu vardır. Air Astana, 2012 yılında Skytrax tarafından  4 – Yıldız derecelendirmesi ile Orta Asya ve Hindistan’ın En İyi Havayolu seçilerek, Rusya /BDT / Doğu Avrupa’dan ödül kazanan  ilk havayolu oldu . Bu başarısı
2013 yılında tekrarlandı.

Air Astana % 51 Kazakistan’ın ulusal ulusal servet fonu Samruk Kazyna ve %49 BAE Systems’e ait ortak girişimdir.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika