spot_img
spot_imgspot_img
24.5 C
İstanbul
Cumartesi, 15 Haziran 2024

Saudia Group, Vizyon 2030 Hedefleri İçin 105 Yeni Airbus Uçağı Sipariş Etti

Seçtiklerimiz

Saudia Group, Airbus ile 105 Adet A320neo Uçağı İçin Dev Sipariş İmzaladı

Suudi Arabistan’ın ulusal havayolu taşıyıcısı Saudia ve grubun düşük maliyetli havayolu Flyadeal, Airbus ile 105 adet A320neo ailesi uçağı için kesin sipariş imzaladı. Bu sipariş, 12 adet A320neo ve 93 adet A321neo uçağını içeriyor ve Saudia Group’un Airbus sipariş stokunu 144 A320neo ailesi uçağına yükseltiyor.

Gelecek Havacılık Forumu’nda Duyuruldu: Bu büyük anlaşma, Suudi Arabistan Ulaştırma ve Lojistik Hizmetler Bakanı Sayın Müh. Saleh bin Nasser Al-Jasser’in katılımıyla Riyad’daki Gelecek Havacılık Forumu’nda duyuruldu. Törene, Saudia Group Genel Müdürü İbrahim Al-Omar ve Airbus Ticari Uçak Satışlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Benoît de Saint-Exupéry de katıldı.

İddialı Operasyonel Hedefler: Saudia Group Genel Müdürü İbrahim Al-Omar, Suudi Arabistan’ın artan talebi karşılamak için iddialı operasyonel hedefleri olduğunu belirtti. Suudi Vizyonu 2030 çerçevesinde dört kıtada 100’den fazla destinasyona uçuşları genişletmeyi ve koltuk kapasitesini artırmayı planladıklarını vurguladı. Al-Omar, bu anlaşmanın istihdam yaratacak, yerel içeriği artıracak ve ulusal ekonomiye katkıda bulunacak bir karar olduğunu söyledi.

Airbus ve Saudia Group’tan Ortak Açıklama: Airbus Ticari Uçaklar İş Birimi Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Benoît de Saint-Exupéry, A320neo ailesi uçakların Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 planına katkıda bulunacağını belirtti. Bu uçakların, hem Saudia hem de Flyadeal havayollarının olağanüstü verimlilik, üstün ekonomi, yüksek yolcu konforu ve düşük yakıt tüketimi ile emisyon avantajlarından yararlanmasına olanak tanıyacağını ifade etti.

Suudi Ulusal Turizm Stratejisi ve Havacılık: Suudi Arabistan, 2030 yılına kadar 150 milyondan fazla turisti hedefleyen Suudi Ulusal Turizm Stratejisi ile küresel havacılık için büyük fırsatlar yaratmayı amaçlıyor. Airbus ile yapılan bu sipariş, Suudi Arabistan’ın önde gelen küresel turizm destinasyonlarından biri olma hedefine katkıda bulunacak.

A320 Ailesi’nin Avantajları: A320 Ailesi, 300’den fazla müşteriden 18.000’in üzerinde sipariş alan dünyanın en popüler tek koridorlu uçağıdır. A321neo ise, A320neo Ailesi’nin en büyük üyesi olup benzersiz menzil ve performans sunar. Yeni nesil motorları ve Sharklet’leri ile önceki nesil uçaklara kıyasla gürültüde %50 azalma, en az %20 yakıt tasarrufu ve CO2 azaltımı sağlarken, geniş kabini ile yolcu konforunu maksimuma çıkarır. Ayrıca, A320 Ailesi uçakları %50’ye kadar Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) ile çalışabiliyor ve Airbus, 2030 yılına kadar tüm uçaklarının %100 SAF ile çalışabilmesini hedefliy

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika