spot_img
spot_imgspot_img
23 C
İstanbul
Cumartesi, 15 Haziran 2024

THY ve UNWTO Arasında Sürdürülebilir Turizm İçin Stratejik Anlaşma

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları ve UNWTO, Sürdürülebilir Turizm İçin Mutabakat Zaptı İmzaladı

Türk Hava Yolları (THY), Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ile sürdürülebilir turizmi teşvik etmek amacıyla bir mutabakat zaptı imzaladı. Bu iş birliği, gelişmekte olan destinasyonlarda hava bağlantısının ilerletilmesi ve sürdürülebilir turizm uygulamalarının yaygınlaştırılması için kamu ve özel sektör iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor. THY ve UNWTO, sürdürülebilir havacılık yakıtı gibi konular üzerinde çalışmalar yaparak, bilgi ve uzmanlıklarını paylaşacak.

Mutabakat zaptının imza törenine, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, UNWTO Bağlı Üyeler Direktörü Ion Vilcu ve Türkiye’nin İspanya Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci katıldı. Prof. Dr. Ahmet Bolat, tören sırasında yaptığı konuşmada, bu stratejik ortaklığın sürdürülebilir turizme olan bağlılıklarını ve küresel bağlantıyı güçlendirme hedeflerini vurguladı. Ayrıca, bu ortaklığın dünya çapında insanları ve kültürleri bir araya getiren THY’nin rolünü de pekiştireceğini belirtti.

UNWTO Bağlı Üyeler Direktörü Ion Vilcu ise, bu mutabakatın sürdürülebilir ve sorumlu turizme olan bağlılıklarını ileriye taşıyacağını ifade etti. Vilcu, THY’nin turizmin ve kültürel alışverişin desteklenmesinde küresel bir öncü olduğunu belirterek, bu iş birliğinin sivil katılımı ve kültürel çeşitliliği teşvik etmede önemli bir adım olduğunu vurguladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika