spot_img
spot_imgspot_img
23 C
İstanbul
Cumartesi, 15 Haziran 2024

Archer Aviation ve Etihad Training’den eVTOL Pilot Eğitimi İçin İş Birliği

Seçtiklerimiz

Elektrikli Hava Taksiler İçin İlk Adım: Archer ve Etihad Training İş Birliği

Archer Aviation, elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçaklarının sertifikasyonu ve tanıtımında lider olan şirketlerden biri olarak, Abu Dabi merkezli Etihad Training ile bir mutabakat zaptı (MOU) imzaladığını duyurdu. Bu anlaşma, 20-22 Mayıs 2024 tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenen Gelecek Havacılık Forumu’nda açıklandı ve Abu Dabi’de konumlandırılacak olan Archer’ın Midnight uçakları için pilot adaylarının işe alınması ve eğitilmesi amacıyla ticari bir ortaklık kurulmasının temelini oluşturuyor.

Archer’ın Midnight uçağı, hızlı arka arkaya uçuşlar gerçekleştirebilen, dört yolcu kapasiteli ve pilota sahip bir uçak olarak tasarlanmıştır. Şirketin amacı, şehir içi seyahatleri dönüştürerek 60 ila 90 dakikalık araba yolculuklarını, güvenli, sürdürülebilir, düşük gürültülü ve kara ulaşımıyla rekabet edebilecek maliyetli 10 ila 20 dakikalık elektrikli hava taksi uçuşlarıyla değiştirmektir.

Kaliforniya merkezli Archer, bölgedeki hava taksi hizmetlerinin işletilmesini hızlandırmak için Abu Dabi ve Dubai’deki çeşitli kuruluşlarla çalışmaktadır. Mart 2024’te, eVTOL geliştiricisi, Falcon Aviation ile Dubai ve Abu Dabi’de iki şehir arasında uçuşları mümkün kılacak bir vertiport ağı geliştirmek için bir ortaklık kurdu. Bu ortaklık kapsamında, iki saatlik araba yolculuğunu yoğun saatlerde 30 dakikaya düşürecek vertiport altyapısı geliştirilecek. Vertiportlar, Dubai’deki Atlantis, The Palm’daki Falcon Helikopteri ve Abu Dabi Corniche’deki Marina Mall helikopter pistinde bulunacak.

Nisan 2024’te ise Archer ve Abu Dabi Yatırım Ofisi (ADIO), Archer’ın planlanan ticari hava taksi operasyonlarını 2025 gibi erken bir tarihte başlatmak üzere hızlandıracak bir anlaşma imzaladı.

Archer’ın Ticari İşler Sorumlusu Nikhil Goel, “Uçaklarımızı işletmek için bir pilot filosu eğitmek, Abu Dabi ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde canlı bir kentsel hava hareketliliği ağı kurma çabalarımızın kritik bir parçasıdır ve Etihad Training, bu konuda ortaklık kurmak için en uygun organizasyondur” dedi. Goel ayrıca, Etihad Training’in ilk eVTOL ortağı olarak, nitelikli pilotları işe almak ve eğitmek için dikkatli bir işe alım süreci başlatacaklarını ekledi.

Etihad Training CEO’su Kaptan Paolo La Cava, “Bugün Etihad Aviation Training, onlarca küresel havayolu için pilotları işe alıp eğitiyor. Abu Dabi’de Archer’ın Midnight uçaklarını uçuracak elektrikli hava taksi pilotlarının ilk sınıfını eğitmek için Archer’ı ilk eVTOL ortağımız olarak seçmekten heyecan duyuyoruz” dedi. La Cava, Archer Midnight uçuş simülatörünün bu yıl içinde tesislerine kurulacağını belirtti.

Ortaklık kapsamında, Archer, Abu Dabi’deki eğitim merkezinde Etihad Training tarafından barındırılacak ve personel desteği sağlanacak bir Midnight uçak simülatörü teslim etmeyi planlıyor. Bu simülatör, gerekli düzenleyici sertifikasyonları desteklemek için pilot eğitim yeterliliklerinin araştırılması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak. Ayrıca, Etihad Training, Archer uçaklarının bölgedeki güvenli ve verimli operasyonlarını desteklemek için Birleşik Arap Emirlikleri Genel Sivil Havacılık Otoritesi ile uygun pilot eğitim gereksinimlerini belirlemek üzere iş birliği yapacak

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika