spot_img
spot_imgspot_img
28.9 C
İstanbul
Pazartesi, 17 Haziran 2024

Türk Havacılık Sanayii’nin Gururu: TUSAŞ Ürünleri EFES-2024 Tatbikatında

Seçtiklerimiz

TUSAŞ, EFES-2024 Tatbikatında İlk Kez Kendi Geliştirdiği Hava Araçlarını Havalandıracak

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), kendi geliştirdiği hava platformlarını ilk kez bir tatbikatta havalandıracak. EFES-2024 Tatbikatı’nda, TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA ve AKSUNGUR insansız hava araçları (İHA), T129 ATAK taarruz ve taktik keşif helikopteri, HÜRJET jet eğitim uçağı, HÜRKUŞ temel eğitim uçağı ve GÖKBEY genel maksat helikopteri yer alacak. Bu tatbikat, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ege Bölgesi’ndeki en büyük birleşik müşterek tatbikatı olup, yerli ve yabancı birçok gözlemciyi ağırlayacak.

Tatbikat, 23-30 Mayıs tarihleri arasında Seferihisar atış sahasında gerçekleştirilecek.

TUSAŞ, bu geniş ürün yelpazesiyle tatbikatta dikkat çekecek. ANKA insansız hava aracının birebir ölçekli maketi sergilenecek ve tatbikat alanında milli muharip uçak KAAN, ANKA III muharip insansız uçak sistemi, HÜRJET jet eğitim uçağı ve T929 ATAK II helikopterinin 1/7 ölçekli maketleri de yer alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mayıs’ta yapacağı konuşmanın ardından TUSAŞ tesislerinde geliştirilen hava araçları geçiş yapacak.


HÜRJET jet eğitim uçağı, T625 GÖKBEY genel maksat helikopteri ve HÜRKUŞ temel eğitim uçağı, Türkiye’nin önemli ihracat başarılarından bazıları olarak tanınıyor ve bu tatbikatta performans sergileyerek Türkiye’nin savunma sanayii yeteneklerini gözler önüne serecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika