spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu’nun açılış tarihi belli oldu

Seçtiklerimiz

Trafiğin hayli yoğun olduğu İstanbul’da demiryolu en çok tercih edilen ulaşım seçenekleri arasında. Ancak ne İGA’ya ne de Sabiha Gökçen Havalimanı’na metroyla ulaşım yok.

Her ikisinin de metro yapım süreçleri merakla takip edilirken bugün T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan Sabiha Gökçen ile ilgili haber geldi. Karaismailoğlu Pendik – Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın açılışı için 2 Ekim tarihine işaret etti.

Bakan Karaismailoğlu metro hattının 2 Ekim’de açılacağını şu sözlerle duyurdu; “Kadıköy’den Havalimanına kesintisiz metro bağlantısı pazar günü milletimizin hizmetinde!”

Pendik – Sabiha Gökçen güzergahını 5 durağa indirgeyen metro hattına Tavşantepe, Fevzi Çakmak – Hastane, Yayalar, Kurtköy ve Sabiha Gökçen istasyonları dahil olacak.

Yılın ilk döneminin seyahat karnesi nasıldı?

Pandemi nedeniyle 2020 ve 2021’de sekteye uğrayan havayolu seyahatleri, kısıtlamaların olmadığı 2022’de yeniden yükselişe geçti. Bu ivme uçak bileti fiyatlarına da yansıdı. Azalarak yok olan kısıtlamalara rafa kalkan sosyal mesafe ve maske de eklenince özlenen seyahatler için harekete geçildi.

Yılın ilk yarısı geride kalırken; en çok Nisan ve Mayıs’ta uçuldu, en pahalı uçuş ise İstanbul – Douala hattında gidiş dönüş olarak 67 bin 693 TL’ye yapıldı.

Online seyahat platformu Turna.com‘un 2022’nin ilk 6 ayının verileri doğrultusunda hazırladığı seyahat raporunda, en pahalı ve en ucuz uçak bileti fiyatları, en popüler destinasyonlar ve en çok tercih edilen havayolu şirketlerine ilişkin veriler paylaşıldı.

Yılın en pahalı uçak bileti tek yönde, 35 bin 286 TL’ye İstanbul – Accra, gidiş dönüşte 67 bin 693 TL’ye İstanbul – Douala destinasyonlarında satıldı.

Yılın en pahalı iç hat uçak bileti tek yönde 3 bin 52 TL’ye Kayseri – Antalya olurken, gidiş dönüşte ise 5 bin 123 TL’ye İstanbul – Antalya destinasyonlarında alıcı buldu.

Ocak ile Temmuz 2022 döneminde, dış hatlarda en ucuz tek yön uçak bileti 394,99 TL’ye Brüksel – İstanbul hattında satıldı. En ucuz dış hat gidiş – dönüş bileti 962,99 TL’ye Ankara – Kiev uçuşunda satıldı. İç hatlarda en ucuz tek yön uçak bileti 106 TL’ye Diyarbakır – Trabzon, gidiş – dönüşte ise 212 TL’ye Trabzon – Van destinasyonlarında alıcı buldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika