spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

ATOR’dan Türkiye uçak biletleri için açıklama

Seçtiklerimiz

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR): Türkiye’ye uçak bileti fiyatları düşmeye başlıyor

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, Ekim ayı ortası itibariyle Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve bazı Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine uçak bileti fiyatlarının normale döneceğini belirtti.

Uçak bileti rezervasyonlarının dikkate alındığında 15 Ekim’den itibaren Türkiye’ye uçak bileti fiyatlarının eski haline geri dönmeye başladığını kaydettiklerini vurgulayan ATOR Başkan Yardımcısı, “Şu günlerde maliyeti 170 bin rubleye ulaşan Moskova – İstanbul uçuşu için Aeroflot kişi başı tek yön uçak bileti 33 bin 200 rubleden satılıyor. Aynı zamanda Dubai’ye biletler 72 bin 500 rubleye geriledi” diye konuştu.

Şu anda yurt dışı uçuşlara olan talebin zirvede olduğuna vurgu yapan Muradyan, 1 Ekim 2022’den itibaren uçuş fiyatlarında düşüş beklenebileceğini aktardı.

Uzman, 28 Eylül’de Moskova’dan İstanbul’a tek yön uçuşun 178 bine ulaştığına dikkat çekerken, Dubai’ye aktarmalı bir uçuşun kişi başı tek yön maliyetinin de 173 bin 200 rubleye ulaştığını söyledi.

ATOR’a göre Moskova’dan Türkiye, BAE ve Kazakistan’a direkt uçuşlar için Eylül ayı sonuna kadar uygun bilet bulunmadığı da kaydedildi.

Yakın zamanda Rusya’da turizm haberleriyle tanınan Tourdom.ru portalında yer alan haberde, acilen yurt dışına çıkmak isteyen Ruslara özel jet kullanması veya iptal edilen paket turları satın almaları teklif edilmişti.

Kısmi seferberlik sonrası uçak biletlerinin neredeyse otomobil fiyatlarına yaklaştığı iddia edilen haberde, Yamal Airlines’ın Moskova – İstanbul uçağı için biletlerin tek kişi için 508 bin rubleye satıldığı vurgulanmıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika