spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Rusya’dan ilk  beşinci nesil helikopteri

Seçtiklerimiz

Rusya Helikopterleri şirketi CEO’su Andrey Şibitov Gazeta gazetesine yaptığı açıklamada şirketin beşinci nesil savaş helikopteri üzerinde çalıştığını söyledi. Şibitov, "Helikopter projesinin hayata geçirilmesi halinde, bu dünyanın ilk beşinci nesil helikopteri olacak" dedi.

       

Yapılması planlanan helikopterin özelliklerine değinmek istemeyen Şibitov, yeni icat için 1 milyar dolara kadar kaynak harcamayı planladıklarını söyledi. Şibitov, "Helikopterin 5. jenerasyon özelliklerine sahip olması için radarlara yakalanmaması, uzun uçuş menzilli olması, modern silah kontrol sistemi ile donatılmış olması, savaş uçakları ile mücadeleye girebilmesi ve saatte 500-600 kilometreye kadar hıza ulaşabilmesi gerekiyor." diye konuştu.

       

Helikopterler sadece kara hedeflerini vurabiliyor. Ancak Rus Hükümeti, henüz helikopter üretimine izin veren sözleşmeyi imzalamadı. Uzmanlar, kontraktın imzalanmaması halinde beşinci nesil helikopterin üretilmesinin mümkün olmayacağı uyarısında bulunuyor. Ayrıca halen 1970’lerde üretilen helikopterleri kullanan Rusya’nın bu zamana kadar beşinci nesil uçak ve helikopter projelerinde henüz bir başarı sağlamadığı üzerinde duruluyor.

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika