spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Rize – Artvin Havalimanı yaz sezonundan önce açılacak

Seçtiklerimiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit ’21) yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, zirve kapsamında gerçekleştirilen “Hayat Ulaşınca Başlar” başlıklı özel oturumda, Türkiye’nin ulaşım, altyapı ve haberleşme projelerinin stratejik kazanımlarını anlattı.

Burada havacılıkla ilgili son duruma da değinen Karaismailoğlu, Rize-Artcin Havalimanı’nın yaz sezonundan önce açılacağını bildirdi.

İstanbul Havalimanı’nın tamamen şeffaf ve açık bir ihaleyle verildiğini, kazanan şirketin tamamen atıl bir alana devletten tek bir kuruş almadan milyarlarca avroluk yatırım yaptığını anlatan Karaismailoğlu, “25 yıl işletme süresi boyunca da devlete 22 milyar avro verecek.

O kadar verimli bir yatırım oldu ki ilk açıldığı 2019’da verilen garantiye yolcu sayısı yakaladığı için onun üzerine ekstradan 22 milyon avro devleti yine nakit girişi sağlandı.” diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, havalimanı yatırımlarına değinerek, Rize-Artvin Havalimanı’nın yaz sezonu açılmadan hizmete alınmasının beklendiğini, geçen hafta Antalya Havalimanı için ihale gerçekleştirdiklerini, 760 milyar avroluk yatırımı 2025 sonrası gelir paylaşımlı yapmak için çıkılan ihalenin çok ciddi rağbet gördüğünü anlattı.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika