spot_img
spot_imgspot_img
16.4 C
İstanbul
Pazar, 19 Mayıs 2024

Rex ve Etihad Ortaklığıyla Yolculara Dünya Çapında 72 Yeni Destinasyon

Seçtiklerimiz

Rex ve Etihad İmzalanan Anlaşma İle 72 Küresel Hedefi Açıyor

Rex ve Etihad Arasında İnterline Anlaşması İmzalandı, 72 Küresel Hedef Açıldı!

Avustralya’nın bölgesel havayolu şirketi Regional Express (Rex), Abu Dabi merkezli Etihad Airways ile bir interline anlaşması imzaladı. Bu anlaşma, Rex’in hizmet verdiği Avustralya’daki herhangi bir kasaba veya şehirden kalkan yolcuların, Sydney (SYD) ve Melbourne (MEL) havaalanlarındaki hub’lar aracılığıyla Etihad’ın 72 uluslararası destinasyonuna sorunsuz bağlantı kurmasını sağlayacak.

Karşılıklı bir anlaşma olarak, Abu Dabi’den Etihad’ın düzenli olarak düzenlediği nonstop seferlerle Sydney veya Melbourne’a varan yolcular, diğer havayolu tarafından işletilen Rex’in 56 destinasyonluk iç hat ağına aktarma yapabilecekler. Yeni düzenlemeyi kullanacak yolcular, bagajlarını Sydney veya Melbourne’de toplamak zorunda kalmayacak ve diğer taşıyıcı tarafından işletilen devam eden bağlantı uçuşları için yeniden check-in yapmak zorunda kalmayacaklar.

Rex’in Ağ Stratejisi Genel Müdürü Warrick Lodge, “Etihad gibi dünya standartlarında bir havayolu ile ortak olmak, Rex yolcuları için yeni bir seçenek ve bağlantı çağını getiriyor. Yolcular, Rex ile Sydney veya Melbourne’e uçabilir ve ardından Etihad’a bağlanarak dünya genelindeki 72 destinasyona daha ulaşabilirler,” dedi.

Etihad’ın Gelir ve Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Arik De ise, “Etihad’ın geniş uluslararası ağı, Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Asya ve ABD’yi içeriyor. Etihad ve Rex bağlantılı uçuşlar da dahil olmak üzere bütün yolculuk, tek bir rezervasyon altında yapılabilir ve yolcular, bagajlarını (izin verilen yerlerde) kolayca kontrol edebilirler,” şeklinde konuştu.

“Bu heyecan verici yeni ortaklık, Etihad misafirleri için bağlantı seçeneklerini önemli ölçüde genişletiyor ve onlara Sydney ve Melbourne’daki giriş kapılarımızdan Rex ağındaki önemli destinasyonlara kolay erişim sağlıyor.

Aynı şekilde, Rex müşterilerini ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz ve onlara küresel ağımıza sorunsuz bir şekilde entegre olma imkanı tanıyoruz,” diye ekledi.

Rex uçuşları zaten Etihad’ın rezervasyon sistemine eklenmiş ve 12 Mart 2024 tarihinde satışa sunulmuştur. Etihad, Abu Dabi’den hem Melbourne hem de Sydney’e haftada yedi gün uçuş gerçekleştiriyor ve her iki giriş kapısına üç kez haftada çift günlük servis ve ek bir uçuşla hizmet veriyor.

Şirket, bu hatlarda Boeing 777-300ER ve 787-9 Dreamliner uçaklarını kullanıyor. Rex, Avustralya’nın en büyük bağımsız bölgesel ve iç hat havayolu şirketidir ve en güvenilir havayolu unvanını taşır; en yüksek zamanında kalkış oranına ve en düşük iç hat iptal oranına sahip olan havayolu, en son Avustralya hükümet verilerine göre. Etihad ile yapılan anlaşma, Rex’in Delta Air Lines ile olan ikinci interline anlaşmasıdır.

Şirket, şu anda dokuz adet Boeing 737-800 ve 57 adet Saab 340 turboprop uçağı ile ülke genelinde 56 destinasyona hizmet vermektedir.

Rex Group’un ana şirketi, Fly-In Fly-Out (FIFO), charter ve hava kargo operasyonlarına odaklanan bir bölgesel taşıyıcı olan National Jet Express’in %50 hissedarıdır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika