spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
İstanbul
Pazar, 19 Mayıs 2024

IATA ve Smart Freight Centre, Hava Kargo Emisyon Hesaplamalarında Güçlerini Birleştiriyor

Seçtiklerimiz

Hava Kargo Sektörüne Yeni Çığır: IATA ve Smart Freight Centre’dan CO2 Hesaplamalarında İşbirliği!

IATA ve Smart Freight Centre, Hava Kargo Emisyon Hesaplamalarında İşbirliği Yapıyor

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve Smart Freight Centre (SFC), hava kargo sevkiyatları için tutarlı ve şeffaf CO2 emisyon hesaplamaları sağlamak amacıyla bir ortaklık duyurdu. Bu, küresel hava taşımacılığı sektörünün dekarbonizasyon çabalarını ilerletmek için önemli bir adımdır. İki kuruluş, IATA’nın 2022’de yolcu versiyonunu başarıyla başlattığı CO2 Connect teklifinin kargo bileşenini geliştirmeye odaklanacak.

IATA CO2 Connect platformu, yüksek doğrulukta karbon hesaplamaları yapmak için temel endüstri verilerini kullanır. SFC Clean Air Transport Programı ile yapılan işbirliği, CO2 emisyon hesaplamalarında ortak bir metodolojiyi teşvik edecek ve doğru ve tutarlı CO2 hesaplamalarının hava kargo sektöründeki en büyük taşıyıcılar ve yük taşıyıcılarına dağıtılmasını sağlayarak, onları sevkiyat öncesi ve raporlama amaçlarıyla destekleyecektir.

IATA’nın Hong Kong’daki Dünya Kargo Sempozyumu’nda (WCS) yaptığı açıklamada, “Smart Freight Centre ile olan ortaklığımız, CO2 Connect’i hava kargo için karbon hesaplamalarında en yetkili araç haline getirmemize yardımcı olacak. Bu, gerçek verilere dayanan doğru hesaplamaların, küresel dekarbonizasyon çabalarına katkıda bulunan havayolları, taşıyıcılar ve müşterileri için önemli olduğunu gösteriyor,” dedi

IATA Ticari Ürünler ve Hizmetler Kıdemli Başkan Yardımcısı Frederic Leger. SFC Clean Air Transport programının Direktörü Andrea Schoen ise, “Bir kilometre taşıdır ve uzun bir süredir bekleniyordu. Birleşik emisyon verilerine olan ihtiyaç, hiç olmadığı kadar güçlüdür ve bu kilometre taşı, yük taşıma hizmeti satın alanların sağlam, uzun vadeli kararlar vermelerini sağlayacak. Şeffaflık, dekarbonizasyon yatırımlarını ve faaliyetlerini sürüklemek için anahtardır, bu da değer zinciri boyunca işbirliği ve sinerjik eylemi teşvik eder.

IATA ile ortaklığımız, değer zinciri boyunca güven oluşturmayı ve bilgi alışverişini hızlandırmayı sağlayarak havacılık endüstrisindeki dekarbonizasyon çabalarımızı hızlandırmaya yardımcı olacaktır,” şeklinde konuştu.

Pilot Proje

IATA ve SFC, Kuehne+Nagel’i IATA CO2 Connect for Cargo için pilot müşteri olarak kullanarak, aracın taşıyıcılar ve müşterilerinin ihtiyaç ve gereksinimlerini karşılamasını sağlamak üzerine çalışıyor. Kuehne+Nagel’in Air Logistics Global Sürdürülebilirlik Başkanı Fabiano Piccinno, “Bir yük taşıyıcısı olarak, bu işbirliğinin endüstriye ve müşterilerimize getireceği değeri onaylayabiliriz.

Bu projenin havacılıkta gelecekteki sürdürülebilir çözümler için yol açmasını bekliyoruz,” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika