spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Pegasus ve Atlasjet ‘okullu’ oldu

Seçtiklerimiz

       

Özel havayolu şirketleri Pegasus ve Atlasjet ‘okullu’ oldu. Pegasus, Hollandalılarla birlikte bir uçuş simülasyon merkezi kurmaya hazırlanırken, Atlas Jet tarafı da ‘Atlantik’ adlı bir uçuş okulu açıyor.

       

Hollandalı simülatör üreticisi Sim Industries ile ortak olan Pegasus, Türkiye’nin 3. simülatör merkezini açacak. Pegasus’u bünyesinde bulunduran Esas holding’in patronları Ali Sabancı ve Emine Kamışlı, geçen ay ‘Pegasus Uçuş Eğitim Merkezi’ adlı bir şirket kurdu. Pegasus yetkilileri yeni işi şöyle anlatıyor:

       

500 pilota eğitim verecek
        “Merkezde 1 adet Boeing 737-800 simülatörü olacak. Öncelikle Pegasus pilotları olmak üzere yılda yaklaşık 500 pilot eğitim alacak. Daha önce de simülatör projeleri düşündük ama çeşitli sebeplerle bu projeler hayata geçirilemedi. Hollandalı Sim Industries, sektörde yeni olmakla birlikte kalitesiyle kendini ispat ettiği için tercih edildi.”

       

Atlas Jet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy başkanlığında bu ay kurulan ‘Atlantik Uçuş Okulu’ adlı yeni şirket ise pilot, kabin personeli ve hostes yetiştirecek, havacılıkla ilgili her türlü eğitimi verecek.

       

       

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika