spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Pegasus, Işık adlı uçağını teslim aldı

Seçtiklerimiz

Pegasus, Işık  adlı uçağını teslim aldı

       

Pegasus Havayolları, sipariş ettiği 40 adet  Boeing 737-800 yeni nesil uçağının sekizincisini teslim aldı. Yeni  alınan uçaklara Pegasus personelinin en son doğan çocuğunun ismini verme  geleneği de devam ediyor.

       

Uçağa, Pegasus çalışanlarından uçak teknisyeni  Muammer Külekçi’nin kızı Işık’ın adı verildi. Pegasus’un filosu büyümeye  devam ediyor Türkiye’de geniş kitlelere ekonomik seyahat imkânı sunan  Pegasus Havayolları, filosunu büyüterek misafirlerine uçmanın en kolay  yolunu sunmaya devam ediyor. Pegasus Havayolları, son olarak sipariş  ettiği 40 adet Boeing 737-800 yeni nesil uçağının sekizincisini teslim  aldı. Uçağa, Pegasus çalışanlarından uçak teknisyeni Muammer Külekçi’nin  kızı Işık’ın adı verildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gerçekleşen karşılama törenine  uçağa ismini veren Muammer Külekçi’nin kızı Işık’ın yanı sıra daha  önceki uçaklara isimlerini veren bebeklerden Merve ile ikizler Ece ve  Gülce de aileleriyle birlikte katıldı. Pegasus’ta çalışanların çocuklarının adı yeni  uçaklara veriliyor.

       

Yeni uçak Işık

       

Çalışanlarının yeni doğan kız  çocuklarının isminin yeni teslim alınan uçaklara verilmesi Pegasus  dünyasında artık bir gelenek haline geldi. Yalnız kız bebeğin uçak  teslim tarihine en yakın tarihte doğmuş olması şartı aranıyor. Uçağa  kızının adının verilmesinden duyduğu mutluluğu paylaşan Külekçi, “15  yıllık havayolu çalışanıyım. Böyle bir uygulamayı ilk defa Pegasus’un  başlatmış olması çalışanlarına verdiği önemi gösteriyor. Çok onur  duydum” dedi. Pegasus Kasım 2007’de Hayırlı’yı, Ocak 2008’de Hanım’ı,  Ağustos 2008’de Gülce’yi, Şubat 2009’da Ece’yi, Haziran 2009’da Selin’i,  Ağustos 2009’da Merve’yi, 20 Mart 2010’da Dilara’yı ve son olarak 2  Nisan 2010’da Işık’ı filosuna katarak toplamda 26 uçağa ulaştı.

       

Boeing 737 Hakkında

       

Yeni nesil Boeing 737, 5 bin  200’den fazla siparişi ve taşıdığı son teknoloji ile sınıfında dünyanın  en popüler ve uçağıdır. 162’den 189’a kadar yolcu taşıyabilen 737-800’ün  uçuş menzili 5,665 km’ye erişebilmektedir. Boeing 2011 yılında  uçaklarının iskelet kısmını ve motorlarını geliştirerek, yakıt  tüketimini yüzde 2 azaltmıştır. Yapılan yapısal gelişimlerle sürüklenme  azaltılarak, yakıt tüketiminin yüzde 1 daha azaltılması planlanmaktadır.

       

Pegasus Havayolları

       

Türkiye’nin en köklü özel  havayolu şirketi olarak 1990 yılında kurulan PEGASUS’un arkasında  Sabancı ailesi fertleri tarafından kurulan ESAS Holding bulunuyor. ESAS  Holding, havacılığın yanı sıra sağlık ve gıda sektöründe faaliyet  gösteriyor. PEGASUS Havayolları’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ali  Sabancı, Genel Müdürlüğü’nü ise Sertaç Haybat yürütüyor. Pegasus  Havayolları, iç hat tarifeli uçuşlarına 1 Kasım 2005 tarihinde başladı  ve havayolunda hayata geçirdiği “low cost modeli” uygulamalarla  Türkiye’de bir ilke imza attı. Pegasus, İstanbul Sabiha Gökçen  Havalimanı’nı ana üs olarak seçerek Türk halkını ekonomik fiyatlar ve  uçmanın kolay yolu ile tanıştırdı. Artan rekabet ortamında Türkiye’nin  en yenilikçi ve en hızlı firmalarını bulma hedefiyle yola çıkan,  Referans Gazetesi ve Türk Ekonomi Bankası tarafından her yıl düzenlenen  ‘Hızlı Balık” yarışmasında Pegasus Havayolları 2008 yılının "En Hızlı  Balığı" seçildi. Pegasus Havayolları’nın da sahibi olan ESAS Holding,  Nisan 2009’da Almanya’nın ikinci, Avrupa’nın beşinci büyük havayolu  şirketi olan Air Berlin’in yüzde 18.3 hissesini satın alarak en büyük  hissedarı oldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika