spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ordu-Giresun Havalimanı Yoğun

Seçtiklerimiz

Devlet  Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü, havaalanlarının Temmuz ayı  sonu istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Ordu-Giresun Havaalanı’ndan  Temmuz ayı içerisinde İstanbul ve Ankara’ya düzenlenen toplam 180  seferde  26 bin 155 yolcu taşındı. Sefer sayısına düşen yolcu sayısı  145.3 olarak gerçekleşti. Doluluk oranın çok sayıda havaalanının doluluk  oranından daha yüksek olduğu görüldü.

22 Mayıs tarihinden Temmuz ayı  sonuna kadar havaalanından 420 sefer düzenlenerek toplam 53 bin 226  yolcu taşındı.Bu süre içerisinde sefer sayısına düşen yolcu sayısı 126.7  oldu. Ordu Giresun Havaalanı’ndan 22 Mayıs-31 Temmuz tarihleri arasında  yolcularla birlikte 239 ton kargoda taşınmış oldu.

Ordu-Giresun  Havaalanı’na her gün İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve  Ankara’dan karşılıklı birer sefer düzenleniyor. Mevcut seferlerin  ihtiyacı karşılamayacak noktaya geldiği ifade ediliyor. Sefer sayısının  az yolcu sayısının fazla olması nedeniyle bilet fiyatları da en üst  sınırdan satılıyor.

Artan yolcu sayısını göz önüne alan Anadolu Jet  25 Ekim tarihinden itibaren halen tek sefer düzenlediği İstanbul Sabiha  Gökçen uçuşlarını ikiye çıkartacak.

Öte yandan Samsun-Çarşamba  Havaalanı’ndan yılın ilk 7 ayı içerisinde 9 bin 650 sefer düzenlenerek  karşılığında 947 bin 104 yolcu taşındı. Sefer sayısına düşen yolcu  miktarı 98.1 olarak gerçekleşti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika