spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

OneSat’ın Son Tasarım İnceleme raporu başarıyla tamamlandı

Seçtiklerimiz

Airbus’ın tamamen yeniden yapılandırılabilir, yüksek kapasiteli OneSat uydusundan önemli adım

ESA, UKSA ve CNES desteği, Avrupa endüstrisinde yeniliği teşvik ederek uzay çözümlerini geliştiriyor

Airbus telekominikasyon uydu ürünleri OneSat ve Eurostar Neo’nun ticari başarısı, Avrupa egemenliğine, rekabet ve iş gücüne yardımcı oluyor

Airbus, OneSat esnek uydu ürün grubunun Son Tasarım İnceleme raporunu müşteriler ve uzay ajansları ile başarılı bir şekilde tamamlayarak önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

Tamamen yeniden yapılandırılabilir OneSat ürün grubu, en yeni dijital işlem ve birkaç bin ışın sağlayan aktif antenler de dahil olmak üzere önemli yeniliklere ve üstün teknolojilere sahiptir.

Buna ek olarak, OneSat’ın gelişimi için planlanan programı zamanında gerçekleştirmek için Airbus, endüstriyel ortakları, müşterileri ve uzay ajansları ile hızlı ve etkin yeni çalışma yöntemleri uyguluyor.

Airbus Telekominikasyon Sistemleri Başkanı François Gaullier şunları söyledi: “Airbus’ın telecom uydu ürünleri OneSat ve Eurostar Neo’nun dünya çapındaki ticari başarısı, yeni teknoloji ve yaratıcılığa odaklanan yatırım stratejimizin doğruluğunu kanıtlıyor.

Bu da büyük ölçüde, Avrupa’nın endüstriyel rekabet gücünü ve uzaydaki hakimiyetini koruyan iş gücünü daha da arttıran uzay ajanslarının kritik desteği sayesinde mümkün oldu.

Bu yatırımlar, yenilik ve müşterilerimize çığır açan teknolojik ve endüstriyel çözümler sunma konusunda bize ivme kattı.

Piyasa öngörülerimiz, doğru teknolojik seçimlerimiz ve etkili bir tedarik zinciri yaklaşımımız sayesinde Eurostar Neo ve Onesat’ı, mevcut ve gelecekteki jeostasyoner telecom pazarının kilit ürünleri olarak görüyoruz.”

ESA Telekomünikasyon ve Entegre Uygulamalar Direktörü Elodie Viau, “ESA’nın, OneSat ortaklık projesi aracılığıyla bu yenilikçi yazılım tanımlı uydu ürün hattının geliştirilmesine katkı sağlamasından dolayı gururluyuz.

Bu tür ortaklıklar endüstrinin, kominikasyon uydu pazarının dönüşümüne eşlik etme, Avrupa liderliğini güçlendirme ve nihayetinde vatandaşlarımızın daha iyi bağlantı kurmasını sağlama çabalarına katılmasına imkan sağlar” dedi.

Airbus müşterileri için hali hazırda yedi adet OneSat ve sekiz adet son teknoloji ürünü Eurostar Neo telekomünikasyon uydusunu üretmektedir.

Her iki programın geliştirilmesi ESA, Fransız Uzay Ajansı (CNES) ve İngiltere Uzay Ajansı (UKSA) tarafından desteklenmektedir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika