spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Omikron yüzünden 5.900 uluslararası uçuş iptal edildi

Seçtiklerimiz

Dünyada hızla yayılan Covid-19’un Omikron varyantı yüzünden Noel haftasında 5 bin 900 kadar uluslararası uçuş iptal edildi.

Dünyada hızla yayılan Covid-19’un Omikron varyantı yüzünden Noel haftasında 5 bin 900 kadar uluslararası uçuş iptal edildi.

FlightAware uçuş takip platformunun web sitesinde yayınlanan verilere göre, dünya çapında bugün de bin 500’den fazla uluslararası uçuş iptal oldu.

Bu tatil döneminde seyahat etmek isteyenler, Omikron varyantının gazabına uğradı ve havaalanlarında uçuşlarının iptal edilmesi yüzünden perişan oldu.

Havayolları şirketleri, uçuşların, uçuş mürettebatının testlerinin pozitif çıkması ya da karantinaya girmesi yüzünden iptal edilmek zorunda kaldığını bildirdi.

Bu durumdan en fazla Çin ve ABD havayolları etkilendi. Verilere göre, yarın da uçuşlarda aksamaların olması bekleniyor.

FlightAware’e göre, bugün ABD havaalanlarında geliş-gidiş olmak üzere 450’den fazla uçuş yapılamadı.

Uçuş iptallerinden en kötü etkilenen ABD şirketleri Delta, United ve JetBlue oldu.

Bununla birlikte, ABD’den sonra durumdan en çok etkilenen diğer havayolu, Pazar günü 350’den fazla iptal edilen uçuşuyla China Eastern oldu. Çin’in kuzeyindeki Xi’an kentindeki havaalanı, şimdiye kadarki en yüksek sayı olan yaklaşık 100 uçuş iptali yapıldığını bildirdi.

Londradaki Heathrow Havaalanı’nda ise bugün şu ana kadar 56 uçuş yapılmadı.

Amerika’daki Johns Hopkins Üniversitesi’ne göre, dünya çapında yaklaşık 5,4 milyon insan koronavirüs nedeniyle öldü ve 279 milyondan fazla doğrulanmış vaka var.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika