spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Wizz Air, pandemi öncesi kapasitesine ulaştı

Seçtiklerimiz

Düşük maliyetli Macar havayolu firması, pandemi sonrasında Avrupa’da en çabuk toparlanan firma olduğuna dikkat çekti.

Düşük maliyetli havayolu firması Wizz Air’in Başkanı Robert Carey, pandemi sonrasında Avrupa’da en çabuk toparlanan şirket olduklarına dikkat çekti ve firmanın Ağustos 2021’de küresel salgın öncesindeki düzeyini aştığını söyledi.

Wizz Air’in başına Aralık 2020’de geçen Carey, “Covid-19 öncesinde bulunduğumuz yere geri dönmekteyiz” dedi.

Wizz Air, halen Avrupa’dan Orta Doğu’ya binden fazla noktaya sefer yapıyor.

Yeni genişleme planları hakkında bilgi veren Carey, Mısır ve Fas’a yapılması planlanan seferlerle Afrika’ya ve Kazakistan seferleriyle de Asya’ya yayılmayı düşündüklerini duyurdu.

Carey, “Bu başka coğrafî bölgelerde zaten gelişmeye başladık. Wiz Air Abu Dabi, ulaşmayı düşündüğümüz diğer pazarlara bizi götürebilir” dedi.

Wizz Air Başkanı, uzun mesafeli uçak filosuyla ilgili olarak, halen sipariş aşamasında bulunan 20 Airbus A321XLR dışında hiçbir uçak almayı düşünmediklerini belirtti.

Wizz Air, halihazırda 144 uçağa sahip olduğunu belirtiyor. Uçakların 64’u Airbus A320ceo, 41’i Airbus A321ceo, 33’ü Airbus A321neo ve 6’sı da Airbus A320neo!

Ceo (Current engin option), uçakların kullanılmakta olan motorlarla donatıldığını, neo da (New engin option) yeni nesil motorlarla donatıldığını belirtmek için kullanılıyor.

Carey, Ağustos ayında yaptığı bir açıklamada da Wizz Air’in Vilnius’tan (Litvanya) Reykjavik (İzlanda) ve Erivan’a (Ermenistan) sefer yapacağını duyurmuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika