NASA`nın Yakın Gökcisimleri Dairesi Başkanı Lindley Johnson ile George Washington Üniversitesi Uzay Siyaseti kürsüsü öğretim üyesi Prof. Dr. John Logsdon`un verdiği bilgiye göre, Dünya`yı mahvedebilecek gökcisimlerini saptamak için en az 800 milyon dolara ihtiyaç duyuluyor. Ancak NASA, Temsilciler Meclisi ve Senato`nun 4 yıldır tahsis etmediği ödenekten sadece 300 milyon dolar vermesi halinde bile, teleskop imkanlarıyla çapı 300 metreden büyük gök taşlarının yerini rahatlıkla saptayabilecek.
Ulusal Bilim Akademisi`ne göre, astronomide çapı 1 km`yi bulan gök taşlarına genelde asteroid (yıldızcık) adı veriliyor ki bunların Yere çarpma olasılığı milyonda 1 şu anda.
Prof. Logsdon, Dünya`ya çarpma olasılığı bulunan 5 gök taşı saptamış olan NASA`ya paranın hiç ödenmeyecekmiş gibi göründüğünü söylüyor.
Şu anda bilinen 2048`de 130 metrelik meteorun Dünya`ya çarpma ihtimali 3 bin`de 1. Yer`e çarpan gök taşına `meteorit` deniyor.
2036-37 veya 2069`da 260 metrelik `Apophis: Yok Edici` meteorunun Dünya`ya çarpma olasılığı 43 bin`de 1 olarak hesaplanmış ki 20 milyon tonluk bu gök taşı çok tehlikeli sayılıyor.
NASA`nın acilen ihtiyaç duyduğu en az 300, normalde 800 milyon dolarlık gök taşı fonu, Yerde sadece 2020`ye kadar `garanti` sağlayabilecek.