Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca dolara Fransa’dan VIP uçak aldı. Yetmedi süper lüks donanıma sahip uçağa bir de özel hangar yapıldı.
Ancak Başbakan’ın lüks uçağı bir anda buhar oldu. CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’ın soru önergesini yanıtlayan Bekir Bozdağ, "Böyle bir uçak yok" dedi. Ancak Bozdağ’ı sivil havacılığın resmi kayıtları yalanladı.
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’ın soru önergesine yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "Böyle bir uçak yok" dedi. Çıray, AKP’li Bozdağ’a belgelerle yanıt verdi. Uçağın yerini bile söyledi. "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü envanterindeki Airbus 330-243 tipi uçak neden; kimden saklanıyor ?
UÇAK ENVANTERE GİRDİ BİLE
Başbakan’ın kendine gizli filo kurduğunı öne süren CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray; Bekir Bozdağ’ın soru önergesine verdiği yanıtla Başbakan’ın lüks merakını saklamaya çalıştığını ancak başaramadığını kaydetti.
Çıray “ Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakanlık envanterinde 5 uçak olduğunu; kendilerinde Airbus 330 tipi bir uçakla ilgili herhangi bir bilgi olmadığını söyleyerek lüks uçağı gizlemeye çalışmıştır. Sayın Bozdağ’a soruyorum Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü envanterindeki TC-TUR Airbus 330-243 model uçak ne zaman alınmıştır. Türkiye’ye teslim edilmiş midir ? Edilmemiş ise nasıl İstanbul’da gösterilebiliyor. Ayrıca Başbakan’ın kullanması için VIP donanım yapılmış mıdır? Başbakan’ın rahatı bu millete kaç milyon dolara mal olmuştur?” diye konuştu.