spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Malev Air’in CEO’su Martin Gauss istifa etti

Seçtiklerimiz

Macaristan Milli Havayolu Malev Air Genel Müdürü Martin Gauss, görev yaptığı son 2 yılda şirketin daha fazla zarar etmesini önleyebilmiş, başarılı bir grafik çizmiş.

Ancak Maldiv Air’in özelleştirmelere rağmen halen büyük hissedarı konumunda olan Macar Hükümeti, devletin yeni tasarruf planlarına uygun olarak, üst düzey yöneticilerin maaşlarına tırpan vurdu.

Alman vatandaşı Martin gauss, bundan iki yıl önce aylık 5 milyon Forint (18.500 Euro) maaşla grubun CEO’su olarak görev yapmaya başladı fakat kendisine bu aydan itibaren aylık sadece 2 milyon Forint (7.500 Euro) maaş ödeneceği tebliğ edildi.

Gauss, daha önceleri British Airways ve Air Berlin gibi şirketlerde başarılı bir kariyer grafiği çizmiş ve Malev havayolunun yeni yatırımcılar bulmasını sağlamış. Malev şirketi, son 10 yılda ilk defa bu yıl Gauss’un CEO’luğunda zarar etmekten kurtulmuş.

Uzmanların yorumuna göre, Macar hükümeti, Gauss’un yerine iktidar partisine yakın ‘kendi adamını’ oturtmak istiyor. Zira Malev Air, hükümetin ‘satılacaklar listesinin’ başında geliyor.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika