spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Gulf Air, güvenlik gerekçesiyle uçuşlarını durdurdu

Seçtiklerimiz

Gulf Air’in adının açıklanmasını istemeyen bir çalışanı, AFP’ye telefonla yaptığı açıklamada, İran ve Irak’a seferlerin durdurulmasının “güvenlik nedeniyle” alındığını ve İran’da Tahran, Meşed, Şiraz ve İsfahan, Irak’ta ise Bağdat, Necef, Erbil ve Basra’ya uçuşların durdurulduğunu söyledi. Şirketin internetteki sitesinden yapılan açıklamada da yeni bir emre kadar Beyrut’a uçuşların iptal edildiği belirtildi.

       

Bahreyn, Sünni hanedanın yönettiği Şiilerin çoğunlukta olduğu ülkedeki krizle ilgili olarak Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah’ın açıklamalarından sonra vatandaşlarını Lübnan’a gitmemeleri konusunda uyarmıştı.

       

Manama ile Tahran arasındaki ilişkiler, İranlı yetkililerin Şii göstericiler lehine açıklamaları yüzünden gerilmişti. Irak’ta da Başbakan Nuri El Maliki’nin partisi dâhil birçok parti Bahreyn’deki protesto hareketleri ile dayanışma göstermişlerdi. Bahreyn hükümeti, komşu Suudi yönetimlerin ülkeye asker göndermesinin ardından Şiilerin günler süren gösterilerini şiddetle batırmış ve 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan etmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika