spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

London Southend Airport’un 247 Milyon Dolarlık Kredi Geri Ödeme Krizi

Seçtiklerimiz

Carlyle Group, Londra Southend Airport’tan Erken Kredi Geri Ödemesi Talep Ediyor

Londra Southend Havaalanı’nın sahibi Esken, 16 Şubat 2024 tarihine kadar neredeyse 247 milyon dolarlık bir krediyi geri ödemek zorunda kaldığını açıkladı.

ABD özel sermaye firması Carlyle Group’un yönettiği bir fon, 2021’de havaalanı sahibi Esken ile yaptığı dönüştürülebilir bir kredi anlaşmasının şartlarına ihlaller iddiasıyla Eylül 2023’te hukuki işlem başlattı. Carlyle Global Infrastructure Fund (CGI), krediyi 2028’in Ağustos ayından dört yıl önce geri ödenmesini talep etti.

Esken, bu talebe karşı “sağlam” bir savunma sunduğunu belirtirken, London Southend Airport’un ödemelerde herhangi bir ihlal olmadığını ve nakit akışının beklentilere uygun olduğunu savundu. Esken, kredi anlaşması gereği Londra Southend Airport’un %30’luk bir hisseye dönüştürülebileceği bir anlaşma yaptı.

Ancak şu anda CGI’nin anlaşmanın daha fazla ihlali iddia ettiğini söylüyor ve bu taleplerin havaalanı için “önemli olumsuz sonuçları” olacağını belirtiyor.

Esken, havaalanını satmak için bir alıcı bulmaya çalıştığını ve CGI’yi önceden “uzun vadeli bir ortak” olarak gördüğünü ancak CGI’nin taleplerinden “hayal kırıklığına uğradığını” belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika