spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Libya’daki uçak kazası gizemini koruyor

Seçtiklerimiz

Libya’nın Trablus kentinde meydana gelen uçak kazası gizemini koruyor. Libya, kazayı soruşturmak için özel bir komisyon kurarken olayda çok sayıda vatandaşını kaybeden Hollanda, Trablus’a doktorlar, diplomatlar ve ulaştırma uzmanlarından oluşan özel bir ekip gönderdi.

       

103 kişinin hayatını kaybettiği kazayı inceleyecek komisyona Libya Sivil Havacılık Dairesi müdürünün başkanlık edeceği açıklandı.

       

Bu arada, kazadan mucizevi şekilde kurtulan Ruben isimli çocuğunun durumunun iyi olduğu ve tedavisinin sürdüğü bildirildi. Dokuz yaşındaki çocuğun akrabaları, Trablus’a gelerek ‘mucize çocuğu’ yalnız bırakmadı. Ruben’in, hayati bir tehlikesinin bulunmadığı, sadece bacaklarında kırık tespit edildiği dile getiriliyor.

       

 
        Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentinden havalanan Airbus A330 tipi uçak, Trablus Uluslararası Havaalanı‘na inişe geçtiği sırada yere çakılmıştı.
         
        Çarşamba günü yerel saatle 6.00 sularında meydana gelen kazada 103 kişi hayatını kaybetti. Libya’nın Afrikiyah Havayolu şirketine ait uçakta, 93 yolcu ve 11 mürettebat bulunuyordu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika