spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ISG Havalimanı ödüle doymuyor

Seçtiklerimiz

Dünya havacılık sektörünün en saygın forumlarından biri olan Avrupa Güzergâh Geliştirme Forumu’nda (Routes), “Yüksek Övgüye Değer Ödülü”ne layık görüldü.

       

       

 

       

İstanbul Sabiha Gökçen şimdi de dünyanın en büyük havacılık haber ve analiz sitesi olan anna.aero tarafından kapasitesi 5-10 milyon arasında değişen havalimanları arasında 2009’da Avrupa’da yolcu trafiğini en fazla artıran havalimanı seçildi.

       

       

Ödül ile ilgili görüşlerini ifade eden İSG CEO’su Gökhan Buğday, “Geçtiğimiz günlerde Routes’ta aldığımız ödülün hemen sonrasında gelen bu ödül bizi gururlandırdı.

       

       

Dünyanın en büyük havacılık haber ve analiz sitesi olan anna.aero gibi bir otorite tarafından bu ödüle layık görülmek son derece mutluluk verici. 5-10 milyon arasında değişen havalimanları arasında 2009’da Avrupa’da yolcu trafiğini en fazla artıran havalimanı olarak ilk sıraya çıktık.

       

       

Başarılarımızın meyvelerini aldığımız bu ödüller ile hedefimiz 2010 yılı sonunda 11 milyon yolcuya ulaşmaktır.’’ dedi.

       

ISG HAVALİMANI HAKKINDA : Limak Holding (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı. İstanbul Sabiha Gökçen’in 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan İSG, 500 milyon Euro’luk yatırım yaptı. İstanbul Sabiha Gökçen’in hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran toplam 320 bin m²’lik yeni terminal binası ve ekleri uluslararası normlarda, modern bir mimari anlayışı ile çevreci bir yapı olarak inşa edildi ve 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete alındı.

       

 

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika