spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kuveyt Havalimanını Limak yapacak

Seçtiklerimiz

Limak İnşaat, Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası’nı yapacak. 6 yılda tamamlanması planlanan terminal, Limak tarafından iki yıl da işletilecek. 
 
Limak İnşaat, Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni yolcu terminali inşaatı için Kuveyt Bayındırlık Bakanlığı ile sözleşme imzaladı. Toplam 25 milyon yolcu kapasitesine sahip yeni terminal binasının inşaatı, 6 yıl sürecek ve 2 yıl da Limak tarafından işletecek. Yeni terminalin, 51 kapısı ile her boyutta uçağa ev sahipliği yapabilecek kapasitesinin yanı sıra ikonik yapısıyla da dünya çapında Kuveyt’i simgeleyen bir yapısı olacak. Pritzker ödüllü mimarlık firması Fosters+Partners tarafından tasarlanan yeni terminal binası, ülke için önemli bir giriş kapısı olmasının yanı sıra dünyanın en teknolojik ve modern binalarından birisi olma özelliğini taşıyacak. Terminalin çatısına kurulacak 12 MW’lık özel tasarım güneş panelleri sayesinde kendi enerjisinin bir bölümünü de üretebilecek havalimanı, bu sayede dünya genelinde çevreci LEED Gold sertifikasına sahip ilk havalimanı olmayı da hedefliyor.
 
Sözleşme imza töreninde konuşan Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sezai Bacaksız, 4,3 milyar dolarlık sözleşmenin Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında tek kalemde aldığı en büyük iş olduğunun altını çizerek, kontratın imzalanmasıyla Türk müteahhitlik sektörü açısından önemli bir başarıya imza atmış olduklarını bildirdi.
 
Terminal alanının 708 bin metrekare olacağını dile getiren Bacaksız, “Yıllık 25 milyon yolcu kapasitesine sahip terminal toplamda 51 kapı ve stanttan oluşacak.Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğinin (IATA) A Hizmet Seviyesine göre tasarlandı. Proje, yerel olarak temin edilen 1 milyon metreküpten fazla beton ile 100 bin tondan fazla yapı çeliğine ihtiyaç duyacak. Kuveytliler için yüksek nitelikli iş fırsatı oluşturulacak.
 
Tasarım, ısıyı dışarıda tutarken, ışığın girmesine imkan veren sırlı açıklıklar ile tek çatı örtüsü altında bütün binayı bünyesinde toplamakta. Örtü Kuveyt’in geleneksel yelkenlilerinden ilham alan gittikçe azalan beton sütunlarla desteklenen büyük bir giriş plazasına gölge vermek üzere uzanıyor.” ifadelerini kullandı.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika