spot_img
spot_imgspot_img
14.3 C
İstanbul
Pazar, 28 Nisan 2024

KTHY uçağında domuz gribi paniği

Seçtiklerimiz

KTHY`nin İngiltere`nin Standland – Gaziantep seferini yapan YK 972 sefer sayılı tarifeli uçağına binen ve domuz gribi hastası olduğu belirtilen 13 yaşındaki O. B., havada panik yaşanmasına neden oldu.


Domuz gribi belirlendiği için okulu tatil edilen ve Türkiye`ye gelmek için iki yakınıyla birlikte uçağa binen O.B.`nin ilaçlarının uçağa alınmadığı iddia edildi. O.B. yolda fenalaşıp kustu. Bu sırada uçakta büyük bir panik yaşandı. Uçak mürettebatı maske takarak önlem almaya çalıştı. Uçak sabah saatlerinde Gaziantep Havaalanı`na inince, burada görevli sağlık ekibi tarafından termal kamera ile tüm yolcular kontrolden geçirildi. Kontrol sonucu, O.B.`nin yanısıra Irak uyruklu 35 yaşındaki Tara, 6 yaşındaki Sara, 9 yaşındaki Hilan, 12 yaşındaki Muhammet ve ismi öğrenilemeyen bir bebekte yüksek ateş belirlendi. Bu hastalar hemen ambulansla önce Gaziantep Üniverstesi Tıp Fakültesi`ne götürüldü. Ancak, iddiaya göre burada yaklaşık bir saat bekletilen hastalar daha sonra görevliler tarafından `yerimiz yok` gerekçesiyle hastaneye kabul edilmedi. Bu sırada kendileriyle ilgilenilmediği için 5 Iraklı hastaneden kaçtı. O.B. ise ambulansla Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi`ne kaldırılarak karantinaya alındı.


O.B. ile aynı uçakta Türkiye`ye gelen ağabeyi Mehmet B. ve dayısı Paşa S., O.B.`nin okulunda 3 öğrencinin domuz gribine yakalandığını ve okulun tatil edildiğini, O.B.`nin de ilaç tedavisi aldığını söyledi.(gazetevatan)

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika