spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

THY’nin Amerika’daki Genişlemesi: Denver ve Miami’ye Yeni Uçuşlar Yolda

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları, Amerika’da Büyümeye Devam Ediyor: Denver ve Miami’de Yeni Rotalar

Türk Hava Yolları (THY), ABD’deki uçuş ağını genişletmek için adımlarını hızlandırıyor. Şirket, önümüzdeki ay Denver’a yeni bir rotayla Amerika Birleşik Devletleri’ndeki varlığını güçlendirecek.

Şu anda ABD’de 13 farklı destinasyona uçuşlar düzenleyen THY, Denver uçuşlarını 11 Haziran’da başlatmayı planlıyor. Haftada üç kez gerçekleştirilecek olan Denver seferleri, şirketin ABD’deki 14. noktası olacak.

İstanbul kalkışlı Denver uçuşları, haftanın salı, perşembe ve cuma günleri olarak planlanıyor. Ayrıca, Temmuz 2024’te frekansların dörde çıkarılması öngörülüyor.

Denver uçuşları, Airbus A350 uçaklarıyla gerçekleştirilecek. Denver seferleriyle birlikte, ABD’ye haftalık uçuş sayısı 145’e çıkacak.

THY, 11 Eylül saldırılarının ardından 1 Ekim 2001’de ara verilen Miami hattını 25 Ekim 2015’te yeniden faaliyete geçirmişti. Şu anda haftada 11 uçuş gerçekleştirilen Miami hattı, 12 Ağustos itibarıyla günlük sabit 2, haftalık 14 sefere çıkarılacak.

Miami, dünya jet sosyetesinin dikkatini çeken önemli merkezlerden biri olarak öne çıkıyor. Ayrıca, Miami Uluslararası Havalimanı, yıllık 7,5 milyon yolcu sayısıyla dünyanın en yoğun cruise limanına ev sahipliği yapıyor.

THY’nin Amerika kıtasında 24 noktaya uçuş gerçekleştirdiği belirtilirken, şirketin ABD’deki 2024 yılı ilk üç ayında sunduğu kapasitedeki artış ve yolcu sayısındaki büyüme de dikkat çekiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika