spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

Korean Air, Sanal Kabin Görevlisi ile Yeni Güvenlik Videosu Yolcuları Büyüleyecek

Seçtiklerimiz

Dijital Dönüşüm: Korean Air, Sanal Kabin Görevlisi ile Yeni Güvenlik Videosunu Tanıttı”

Korean Air, havacılıkta bir ilke imza atarak, son inflight güvenlik videosunu sanal dünyaya taşıdı. Yolculara uçuş öncesi sunulan beş dakikalık rehber, bilgisayar ortamında oluşturulmuş bir alanda, dost canlısı sanal bir kabin görevlisi tarafından güvenlik talimatlarını içeriyor.

Korean Air, bu sanal insanların güvenlik videosuna eklenmesinin tüm yolculara hitap edeceğini ve uçuşun kritik bir bölümünde katılımlarını sağlayarak güvenliklerini artıracağını umuyor. Metaverse Entertainment tarafından üretilen inflight güvenlik rehberi, önceki olarak sanal kız grubu MAVE’yi geliştiren bir şirket tarafından üretildi. Yeni videoda tüm yolcular olarak yer alan MAVE üyeleri, Metaverse Entertainment tarafından yaratılan uçuş görevlisi Rina tarafından da oynanıyor.

Güney Kore’nin bayrak taşıyıcı şirketine göre, video, ‘Korean Air Safety Lounge’ adlı bir mekânda geçiyor ve uçuş güvenlik kurallarını açıklamayı ve anlamayı kolaylaştırmak amacıyla tasarlandı.

Güvenlik videosunda Rina, yolculara el bagajını nasıl saklamaları gerektiği, kemer takma, uçuş sırasında yasaklı olan maddeler, kabin içi sigara içme kuralları, kabin basınç anormallikleri durumunda prosedürler, acil çıkışların konumu ve can yeleği nasıl giyilir konularında tavsiyelerde bulunuyor.

Bir Korean Air temsilcisi, “Bu, havacılık endüstrisi ile dijital teknoloji arasında yaratılan sinerjinin harika bir örneği olacak. Bu yeni fikirlerle uçuş güvenlik videolarının algısını değiştirmeyi ve yolcular için daha yakın ve etkileşimli hale getirmeyi amaçlıyoruz,” dedi.

Korean Air, yeni güvenlik videosunu 4 Ocak 2024 tarihinden itibaren tüm uçuşlarda göstermeye başlayacak ve aynı zamanda videonun havayolu resmi YouTube Kanalı’nda da yayınlandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika