spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

British Airways’ten Ardarda Yaşanan Kabin Görevlisi Kayıpları Havayolunu Sarsıyor

Seçtiklerimiz

British Airways’ten Ardarda Yaşanan Kabin Görevlisi Kayıpları Havayolunu Sarsıyor

İki British Airways kabin görevlisi, ayrı olaylarda görev başındayken hayatını kaybetti. 2023 yılının sonuna yaklaşırken havayolunu sarsan bu trajedi şu şekilde gerçekleşti:

İlk görevli, 23 Aralık 2023 tarihinde Newark’taki bir konaklama otelinde ölü bulundu, göreve gelmemesi üzerine. Görevlinin planlanmış uçuşu Newark Liberty Uluslararası Havalimanı’ndan (EWR) Londra Heathrow Havalimanı’na (LHR) iptal edildi. Yolcular daha sonraki uçuşlara aktarıldı ve görevlinin meslektaşları, yolcu olarak Londra’ya geri gönderildi.

İkinci erkek kabin görevlisi, Londra Heathrow Havalimanı’ndan Hong Kong Uluslararası Havalimanı’na giden bir Yılbaşı uçuşunda hayatını kaybetti. Rapora göre, uçuş kalkışa hazırlanıyordu, kapılar kilitlendiğinde ve pilot itme işlemi için çağrı yaptığında, görevli uçağın arka mutfak bölümünde bayıldı.

Pilot hemen tıbbi yardım çağırdı ve ilk yardım eğitimi almış bir yolcu, görevliye resüsitasyon yapmaya çalıştı. Yerel polis ve sağlık ekipleri olay yerine ulaştı, ancak ne yazık ki görevli kurtarılamadı. Uçuş sonradan iptal edildi ve tüm yolcular bir sonraki gün için başka bir uçuşa rezerve edildi.

Her iki kabin görevlisi de 52 yaşındaydı ve The New York Post’a göre bilinen sağlık sorunları yoktu. British Airways, şunları söyledi: “Bu inanılmaz üzücü zamanlarda düşüncelerimiz meslektaşlarımızın arkadaşları ve ailesiyle birlikte.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika