spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Deprem Yardımı Getiren Uçağın Akıbeti Belli Oldu: Erzurum Havalimanı’ndan Çıkartıldı

Seçtiklerimiz

Erzurum Havalimanı’nda Yıllardır Bekletilen Yardım Uçağı Harekete Geçti: Parçalara Ayrılarak Taşındı

2011’de Van’da meydana gelen deprem sonrasında Gürcistan’dan getirilen yardım malzemesini taşıyan ancak Erzurum Havalimanı’nda apron kazası geçirerek hasar gören yardım uçağı, yıllardır onarım için bekletiliyordu. Kokpitte meydana gelen hasar nedeniyle havalanamayan ve uzun süre havalimanında park halinde bekletilen uçak, sonunda parçalara ayrılarak havalimanı dışına taşındı.

Deprem sonrasında bölgeye yardım malzemelerini ulaştırmak üzere kullanılan Gürcistan’a ait SKY Georgia Airlines firmasına ait “Ilyushing Il-76TD” tipi nakliye uçağı, aprondaki bir diğer uçağa çarpmış ve kokpit bölümünde hasar almıştı. Yıllardır onarılmayan ve park ücreti alınmayan yardım uçağı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı ve ihaleyle satıldı. Parçalara ayrılan uçak, tır yardımıyla havalimanı dışındaki boş bir araziye taşındı.

Olay, uzun süredir havalimanını işgal eden ve onarımı gerçekleştirilmeyen yardım uçağının sonunda havalimanı dışına taşınmasıyla bir döneme nokta koydu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika