spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

KEYVAN Havacılık ve AYJET iş birliğine imza attı

Seçtiklerimiz

KEYVAN Havacılık ve AYJET iş birliğine imza attı

Havacılık ve Seyrüsefer Veri Tabanı üretimi yapan, EASA LOA Type 1 DAT Sağlayıcı sertifikasına sahip dünyanın 4’üncü Türkiye’nin ise ilk ve tek firması olan KEYVAN Havacılık ile uçuş eğitiminde ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip AYJET Uçuş Okulu, Seyrüsefer Veri Tabanı alanında iş birliğine imza attı. İki kurum arasında imzalanan anlaşma ile KEYVAN Havacılık, AYJET ‘in kullandığı simülatörlerde Havacılık ve Seyrüsefer Veri Tabanı Hizmeti sunmaya başlayacaktır.

Sektördeki iki yerli firmadan önemli adım

KEYVAN Havacılık hem Türkiye’de hem de dünya çapında adını hızla duyurmaya başlayarak fark yaratmaya devam ediyor. Diğer taraftan AYJET Uçuş Okulunun yetiştirdiği hava yolu pilotları, başta Türk Hava Yolları olmak üzere tüm ulusal havayollarında tercihen istihdam edilmekte ayrıca Emirates, Qatar Airways, Ethiad ve Rynair gibi global havayollarında başarı ile görev yapmaktadır. İdealist bir yaklaşım ile kurulan, uçuş eğitiminde standartları uygulamanın yanı sıra geliştiren bir anlayışla uçuş eğitimi veren AYJET, Uçuş Simülatörleri için Seyrüsefer Veri Tabanı ihtiyacını karşılamak için KEYVAN Havacılık’ı tercih etmiştir ve bundan böyle sadece KEYVAN Havacılığın veri tabanını kullanacaktır.

“Havacılık ve Seyrüsefer Veri Tabanı ile göklerde Türk imzası atmanın gururunu yaşıyoruz”

KEYVAN Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Keyvan, “Küresel pazarda yarattığımız farklar ile sürdürülebilir büyümemiz hızla devam ediyor. Havacılık ve Seyrüsefer Veri Tabanı hizmetimiz oldukça kapsamlıdır. Uçak Aviyonik Üreticileri, Havayollarının Uçuş Operasyonu Bölümleri, Uçuş Planlama Sistemleri, Havalimanları ve Uçuş Simülatörlerinde kullanılmaktadır. Biliyorsunuz yerli üretimler ülkemiz için büyük bir öneme sahiptir.  Havacılık sektöründe veri üretimi alanında bu ilki başardığımız için oldukça mutluyuz. Havacılık ve Seyrüsefer Veri Tabanı üretiminde göklerde Türk imzasını atmak bizim için gurur kaynağıdır.” ifadelerini kullandı.

Ülkemizde özellikle yerli firmalarla iş birliğine gitmenin değerli ve kıymetli olduğunu belirten Keyvan, “AYJET Simülatörleri için de veri üretimi anlaşması imzaladık. AYJET’in KEYVAN Havacılığı tercih etmesinden ve birlikte bir iş birliğine adım atmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.  AYJET daha önce bu hizmeti yurtdışından alıyordu, şimdi yerli ve milli firmamızdan alması ile döviz kaynaklarının ülkemizde kalmasını sağlamış olduk. Her iki firma adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

KEYVAN Havacılık A.Ş. Hakkında

KEYVAN Havacılık, uçuş operasyonu ve veri analitiği ile ilgili yenilikçi fikir, ürün ve çözümlerle müşterileri desteklemek için özel olarak çalışan bir havacılık destek ve hizmet şirketidir. Sektöründe yüksek kalitede hizmet sunmayı hedefleyen KEYVAN Havacılık, dijital inovasyonun en üst düzeyde kalite kontrol ve kontrollerle birleştirilmesiyle geliştirilen geniş bir hizmet yelpazesi sunar. Bu kapsamda, uçak aviyonik üreticisi, havayollarının uçuş operasyon departmanları, uçuş planlama sistemleri, havalimanları, uçuş simülatörleri için deneyim, özel eğitim ve bilgi birikimi ile hizmet verir. Hizmetler arasında yer alan Havacılık ve Navigasyon Veri Tabanı ise üretim hattının ana çekirdeğidir. KEYVAN Havacılık Grubu’nun misyonu, deneyimli ekibi tarafından analiz edilen güvenilir veri içeriği ile dünya çapında veri kapsamı sunmaktır. KEYVAN Havacılık, müşterilerini uçuş planlama ve rota analiz çözümleri, simülatör veri gereksinimleri ve yeni sistem geliştirme seçenekleri ile desteklemek için kendi Havacılık ve Navigasyon Veri Tabanını kullanmaktadır.

AYJET Uçuş Okulu Hakkında

AYJET Uçuş Okulu, havayolu taşımacılığının artacak pilot ihtiyacını öngören bir grup havayolu kaptanının öncülüğünde sınırlı ve mütevazi olanaklarla, sektörün pilot ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla ve idealist bir yaklaşım ile 5 Ekim 2005 tarihinde kurulmuştur. Başlangıçta üç eğitim uçağından oluşan filosu bugün 16 adet DA20-C1 Eclipse tek motorlu uçak, 11 adet Sonaca S200 / Pro(S201) tek motorlu uçak, 4 adet DA-42 NG / TDI çok motorlu ve 2 adet tek motorlu ZLIN Z-42 olmak üzere toplam 33 adet uçak ve ayrıca aralarında B737-800 NG simülatörünün de bulunduğu tek motor, çift motor ve MCC simülatörlerinden oluşan bir filoya ulaşmıştır. Diamond uçaklarındaki uzun yıllara dayanan tecrübe birikimi ve bakım organizasyonu olarak kalitesi ve yetkinliğinin bir sonucu olarak 2021 yılında Diamond Aircraft Yetkili Servis Merkezi olarak yetkilendirilen AYJET Uçuş Okulu, 2023 yılının sonuna kadar 10 adet DA20 ve 1 adet DA42 uçağını filosuna katmak üzere Diamond Aircraft ile anlaşma imzalamıştır. Kasım 2020 tarihi itibari ile Hezarfen Havaalanının işletmeciliğini de üstlenen AYJET, Balıkesir Koca Seyit, Çorlu Atatürk, Muğla-Dalaman ve Bursa Yenişehir meydanlarında da aktif olarak uçuş eğitimlerine devam etmektedir. THY, SunExpress ve Pegasus Hava Yolları ile birlkte gerçekleştirdiği pilot yetiştirme programlarının yanı sıra geçtiğimiz yıllarda Ruanda ve Azerbaycan Sivil Havacılıkları tarafından akredite edilmiş; Ruanda Hava Kuvvetleri personeline ve Azerbaycan Hava Yolları personeline eğitim vermeye başlamıştır. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da saygın bir uçuş okulu olma vizyonunu koruyan AYJET, bugüne kadar 23 farklı ülkeden 118 uluslararası öğrenciyi hayalleri ile buluşturmuştur.AYJET, bugüne kadar gerçekleştirdiği 450.000 saatin üzerinde uçuş eğitimi ile 1700’ün üzerinde havayolu pilotu yetiştirmiştir.

AYJET Uçuş Okulu, üstlendiği sorumluluğun bilinciyle havacılığa gönül vermis gençlere ve Türk Sivil Havacılığına hizmet etmeye ve katkı sağlamaya devam etmektedir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika