spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Katar Havayolları, Goa Operasyonlarını Yeniden Konumlandırıyor: Yeni Havalimanına Taşınıyor

Seçtiklerimiz

Hindistan’da Yeni Havalimanına Geçiş: Katar Havayolları, Goa’daki Hizmetlerini Manohar Uluslararası Havalimanı’na Taşıyor

Katar Havayolları, Hindistan’ın Goa bölgesindeki operasyonlarını Dabolim Havalimanı’ndan (GOI) daha yeni olan Manohar Uluslararası Havalimanı’na (GOX) taşıma kararı aldı. 26 Şubat 2024’te açıklanan bu karar, GOX’un yolcular için üstün bir havalimanı deneyimi sunma yeteneği nedeniyle alındı.

Katar Havayolları, GOI’daki operasyonlarına 20 Haziran 2024’te son verecek ve son uçuşunu 19 Haziran 2024’te Hamad Uluslararası Havalimanı’ndan Güney Goa havalimanına gerçekleştirecek.

GOI’dan Katar’a son uçuş ise 20 Haziran 2024’te yapılacak. GOX’a geçildiğinde, Kuzey Goa bölgesinde bulunan havalimanı, aynı Airbus A320 ve Boeing 787 uçaklarıyla günlük direkt uçuşlarla hizmet vermeye devam edecek.

Katar Havayolları, GOX’tan hizmet alacak havayolu şirketleri arasında IndiGo ve Oman Air gibi stratejik ortaklara katılıyor. Katarlı bayrak taşıyıcı, yeni havalimanının “modern altyapısı ve otellere ile toplu taşıma araçlarına yakınlığı” tarafından çekildiğini belirtti.

Katar Havayolları, Goa’daki operasyonlarına 2009’da başlamış olup, GOX’un genişleyen havalimanı deneyiminin bölgesel bir ihracat merkezi haline gelme potansiyeline vurgu yaptı.

Şu anda Katar Havayolları, Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Calicut, Chennai, Delhi, Goa, Hyderabad, Kochi, Kolkata, Mumbai, Nagpur ve Thiruvananthapuram dahil olmak üzere Hindistan’da 13 destinasyona uçuş gerçekleştirmektedir.

GOX, Ocak 2023’te havalimanında operasyonlara başladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika