spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Karar sonrası bir haftada rezervasyonlarımız yüzde 150 arttı

Seçtiklerimiz

SunExpress Üst Yöneticisi Max Kownatzki, rezervasyonlardaki son durumla ilgili gelişmeleri paylaştı.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in Üst Yöneticisi Max Kownatzki Almanya’nın Türkiye’yi “çok yüksek riskli” ülke statüsünden çıkarıp “riskli ülkeler” listesine dahil etmesinin rezervasyonlara olumlu yansıdığını söyledi.

Kownatzki Almanya’nın kararı sonrası seyahat kısıtlamalarında ciddi anlamda rahatlama sağlandığını belirtti.

Düzenlemeye göre, seyahat tarihinden 14 gün önce her iki doz aşı yaptırıldığı, son 6 ayda Kovid-19 hastalığı atlatıldığı ya da test sonuçları negatif olduğu sürece Almanya’ya girişlerde artık karantinaya maruz kalınmayacağını ifade eden Kownatzki, aşı uygulamasında kaydedilen iyileşmelerin umut verici olduğunu dile getirdi.

Kararın özgürce seyahatin önünü açtığını söyleyen Kownatzki, Türkiye’nin aldığı sıkı önlemler, kısıtlamalar, HES kodu uygulaması ve güvenli turizm sertifikasının seyahat etmeyi kolaylaştırdığını bildirdi.

Almanya’nın, Türkiye’den ülkeye dönüşlerde karantina uygulanmayacağı kararını almasıyla bu yaz güçlü bir sezon yaşanacağına işaret eden Kownatzki, şunları kaydetti:

Haftada 150 binden fazla rezervasyon almaya başladık

“Rezervasyonlarımız gayet iyi gitmeye başladı. Haftada 150 binden fazla rezervasyon almaya başladık. Gelirlerimiz pozitife dönmeye başladı.

2019 ile kıyaslarsak bu dönem rezervasyonlarda yaşanan artış, salgın öncesi 2019’un aynı dönemini de geride bıraktı. İç hatlarda yüzde 30’luk bir artış, dış hatlarda ise 2019’un aynı dönemine kıyasla haftadan haftaya rezervasyonlarda yüzde 150’lik bir artış gerçekleşti.

Rezervasyonlarımızda olması gereken artış hacmini tekrar yakalamaya başladık. Birkaç ay önce rezervasyonlarımızın yüzde 75’i, uçuştan önceki 7 ile 14 gün arasında gerçekleşiyordu.

Yani son dakika rezervasyonları daha ağırlıktaydı. Bu rakam şu anda yüzde 58’e düştü. Yani insanlar artık ileriye bakabiliyor ve uzun dönemli rezervasyon yapabiliyor.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika