spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kapadokya’da balonlar Cumhuriyet Bayramı için havalandı

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle çok sayıda balon bu sabahki uçuşlarında sepetlerine Türk bayrağı astı.

Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesinde, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği sıcak hava balonları, güneşin ilk ışıklarında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sepetlerine dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı asarak havalandı.

Atatürk posteriyle Türk bayrakları peribacaları arasında dalgalanırken yüzlerce balonun Kapadokya semalarındaki görüntüsü eşsiz bir manzara oluşturdu. İçerisinde yerli yabancı turistlerin bulunduğu balonların uçuşu yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Balon Pılotu Çağdaş Kavi (34), her yıl geleneksel olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda balonların sepetine Türk Bayrakları asarak havalandıklarını belirterek, “Her sene olduğu gibi bu sene de Cumhuriyet Bayramımızı binlerce fit yüksekte kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin 98.yaşı kutlu olsun” dedi. Diğer Balon pilotu Toros Kanlıoğlu (26) ise, “Bu güne özel 3×6 metrelik dev Atatürk posteri astığımız balonumuzda 13 Amerikalı turistle yaklaşık 1.5 saat Kapadokya semalarında gezdik.

Ayrıca turistlerede bu günün önemini anlattığını ifade etti. Çoğunlugu Amerikalı olan turistlerde Atatürk Posteriyle uçmakdan dolayı mutlu olduklarını söylediler. Kapadokya bölgesinde yüzlerce balon Türk bayrakları ile havalanırken bu eşsiz manzarayı fotoğraflamak isteyen turistler ise bol bol hatıra fotoğrafı çekinmesi dikkatlerden kaçmadı.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika