spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Jandarma helikopterinin prova uçuşu heyecan yarattı

Seçtiklerimiz

Hatay’ın İskenderun ilçesi İSTE Kampüsü’nde Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla Jandarma helikopteri tarafından yapılacak gösteri öncesi prova uçuşu çevredeki vatandaşlar arasında heyecan yarattı.

7 Aralık Dünya Sivil havacılık günü nedeniyle İSTE (İskenderun Teknik Üniversitesi)nde ‘Havacılık Festivali’ düzenlendi.

İSTE, İskenderun Belediyesi ve Hatay valiliğinin iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan festival kapsamında Jandarma’nın çelik kanatlarının pilotları önce üniversite öğrencileriyle söyleşi yapacak, arından da Kampüs üzerinde gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

Yapılacak Festivalde gösteri sunacak olan Jandarmanın çelik kanatları helikopter bugünden prova uçuşu düzenledi. İSTE Kampüsü ve Meydan Mahallesi üzerinde, zaman zaman şehir merkezi üzerinde yaptığı alçak uçuşla helikopter pilotu vatandaşlara heyecan dolu anlar yaşattı.

Jandarma helikopterini görenler ise önce paniğe, arından gösteri prova uçuşu olduğu öğrenilince, vatandaşlar bu anları cep telefonlarıyla ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmedi.

İSTE 7 Aralık Havacılık Festivalinde sabah saat 10.00’da başlayıp 14.00’e kadar sürecek olan ‘Pilotlar ve havacılık alanında konferanslar’ verilecek.

14.00-15.00 saatleri arasında ise model uçak, planör ve yamaç paraşütü gösterisi sunulacak. 15.00-16.00 saatleri arasında ise Jandarma çelik kanatlar nefes kesen helikopter gösterisi yer alacak. Sonrasında ise hazırlanan çeşitli etkinlikler ve aktivitelerle festival saat 23.00’e kadar sürecek.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika