spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

İşte THY’nin uçamadığı ülkeler

Seçtiklerimiz

Avrupa’da hava trafiğini felç eden yanardağ patlamasının ardından 16 ülke hava sahasının tamamını veya tamamına yakınını kapattı. THY 14 ülkeye uçuşlarını karşılıklı olarak iptal etti.

       

İşte Türk Hava Yolları’nın (THY) sabah saatlerinden itibaren İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan karşılıklı olarak uçuşlarını iptal ettiği ülkeler: İngiltere, İrlanda, Norveç, İzlanda, İskoçya, Finlandiya, İsveç, Letonya, Danimarka, Hollanda, Belçika, Polonya, Almanya ve Fransa.
       
        THY, yolcuların hava alanına gelmeden önce uçuşlarla ilgili bilgi almasını istedi. Yolcular, bilet satış ofisleri ve Türk Hava Yolları’nın 444 0 849 numaralı çağrı merkezinden bilgi alabilir.
       
        İzlanda’da bulunan volkanik yanardağın yeniden faaliyete geçmesiyle oluşan hava şartları nedeniyle, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan da Avrupa ülkelerine yapılacak uçak seferleri karşılıklı iptal edildi.
       
        Anadolu Ajansı muhabirinin yetkilerden aldığı bilgiye göre, yanardağ faaliyeti nedeniyle Esenboğa Havalimanı’dan bugün başta Almanya ve İngiltere olmak üzere birçok ülkeye yapılması gereken seferler karşılıklı olarak yapılamadı.
       
        Sabah erken saatlerinden itibaren Esenboğa Havalimanı’na gelen yolcular havayolu şirketleri tarafından Ankara’daki çeşitli konaklama yerlerinde misafir ediliyor.
       
        Yetkililer, hava trafiğinin ne zaman açılacağına ilişkin kesin bir bilginin bulunmadığını, trafiğin normale dönmesiyle uçuşlara tekrar başlanacağını bildirdiler.
       
        AVRUPA HAVA TRAFİÐİ FELÇ
       
        İzlanda’daki yanardağın patlaması sonucu ortaya çıkan kül bulutları nedeniyle Polonya, İngiltere, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Litvanya, Letonya, Estonya, Belçika, Hollanda, Bulgaristan, Finlandiya, Fransa, Almanya, Slovakya ve Avusturya’nın hava sahalarının tamamı veya tamamına yakını kapatıldı.
       
        Rus meteoroloji kurumu, İzlanda’dan gelen volkanik kül bulutunun bu sabah Moskova’ya yaklaştığını bildirirken, İspanya’da da birçok uçuşun iptal olduğu bildirildi. İrlanda, İsveç ve Norveç ise kısmen uçuşları başlattı.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika