spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Yıldırım: Dönemeyenleri güzelce ağırlıyoruz

Seçtiklerimiz

Bakan Yıldırım: Dönemeyenleri güzelce ağırlıyoruz
        Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzlanda’daki Eyfyallayöküll buzulundaki yanardağın püskürttüğü kül bulutu nedeniyle ülkelerine dönemeyen turistlere misafirperverlik gösterdiklerini söyledi.
         

       

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Beldesi’ndeki Gloria Golf Otel’de düzenlenen Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri’ne katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

       

İzlanda’daki Eyfyallayöküll buzulundaki yanardağın püskürttüğü kül bulutu nedeniyle Türkiye’den ülkelerine dönemeyenler var mı? sorusuna Bakan Binali Yıldırım, "Türkiye’yi doğrudan etkileyen bir şey yok. 11 ülkede havaalanları bu küllerin ve yabancı cisimlerin hava meydanları pistlerine olumsuz etkilerinden dolayı uçuşa kapatıldı. Uçuşa kapatılınca dün örneğin Antalya’da ülkelerine tatilden dönmek isteyen 50 uçak kaldırılamadı. Bezer şey İstanbul’da da var. Başka meydanlarımızda da var. Misafirlerimize biz gereken misafirperverliliği gösteriyoruz. Bu bir zorunluluktan kaynaklanan bir şeydir, yapacak bir şey yok. İnsanların can ve mal emniyeti bizim için her şeyin önünde gelir. Oradan gelen uyarılara göre tekrar gözden geçireceğiz." diye konuştu.

       

Yanardağın küllerinin Türkiye’ye gelmesi söz konusu mu? sorusuna ise Bakan Yıldırım, aldıkları bilgilere göre Türkiye’nin bu konudan etkilenmesinin söz konusu olmayacağını, ama her türlü gelişmelere karşı da önlemleri aldıklarını belirtti. Küllerin dağılmaması durumunda turizme etkisi içinde Bakan Yıldırım şunları söyledi: "Meydanlar kapalı olduğu için oradan kalkış olmuyor. Bunun sürekli olumsuzluğa dönüşeceğini sanmıyorum. Bu bir arıza durumudur. Ama birkaç gün içerisinde her şey normale girer."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika